Wereldwinkel Oudewater

 

Wereldwinkel Oudewater

Sinds augustus 2015 is de Wereldwinkel Oudewater gevestigd in de voormalige apotheek, Leeuweringerstraat 11.  Een prachtig pand waar de producten uit ontwikkelingslanden nog beter tot hun recht komen. De enthousiaste medewerkers die allen op vrijwillige basis in de winkel staan, geven u graag advies over de producten. Of het nu gaat om een klein cadeautje of de samenstelling van een kerstpakket, zij helpen u graag met het uitzoeken zodat u als klant tevreden de deur uitgaat.

Visie & Missie Wereldwinkels

In de Wereldwinkel gaan commercie en idealen hand in hand. De Wereldwinkel verkoopt authentieke producten met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden. De makers zijn bijvoorbeeld Mexicaanse koffieboeren, Balinese houtsnijders en Thaise keramisten. Sommigen hebben een eigen bedrijfje, anderen werken in kleine fabrieken. Allemaal mensen die, zoals iedereen, recht hebben op een woning, voedsel, scholing en medische zorg. In de gewone handel blijven zij vaak onzichtbaar en ongehoord. En verdienen ze met hun werk een ongeregeld inkomen waar ze met moeite van kunnen bestaan.  In de Wereldwinkel kunnen de makers wel hun verhaal kwijt. Hoe ze met weinig middelen die prachtige producten maken en wat ze nodig hebben om hun bedrijf te kunnen verbeteren. Zo kunnen ze een beter bestaan opbouwen.

Wat wil de Wereldwinkel

Eerlijke handel staat voor een gelijkwaardige manier van handelen. Gebaseerd op dialoog, transparantie en respect. De Wereldwinkel geeft de koffieboeren, houtsnijders en keramisten een stem. Met het inkomen dat zij verdienen door de verkoop van hun producten, kunnen zij een beter leven opbouwen. Een leven zonder armoede en met voldoende kansen op ontwikkeling. De Wereldwinkels vinden dat de wereldhandel moet veranderen zodat producenten die kans ook echt kunnen krijgen. Met de verkoop van producten laten zij zien dat handel ook anders kan. En bieden zij de Nederlandse consument een keuze. Koop je een cadeau in de Wereldwinkel, dan draag je bij aan de ontwikkeling van de makers.

Verkoopfilosofie

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Onze producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten - zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren - er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met uw aankoop helpt u hen daarbij.

FACEBOOK

Contact

Wereldwinkel Oudewater
Leeuweringerstraat 11
3421 AA Oudewater
tel: 0348-568195
e-mail: wereldwinkeloudewater@gmail.com
Website: www.oudewater.wereldwinkels.nl/

Openingstijden

Maandag:
Gesloten
Dinsdag:
9:30 t/m 17:30 uur
Woensdag:
9:30 t/m 17:30 uur
Donderdag:
9:30 t/m 17:30 uur
Vrijdag:
9:30 t/m 17:30 uur
Zaterdag:
9:30 t/m 17:00 uur
Zondag:
Gesloten

 

Aanbieders

Benschop

Cabauw

Papekop

Polsbroek

Polsbroekerdam

Bergambacht

IJsselstein

Hekendorp

Vlist

Driebruggen

Haastrecht

Linschoten

Lopik

Montfoort

Oudewater

Stolwijk

Waarder

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven