Wereldwinkel Haastrecht

 

Wereldwinkel Haastrecht.

Ontstaan/doel. 
De Wereldwinkel Haastrecht is een onderdeel van de vereniging “Levenskans voor Allen”. Deze vereniging is opgericht in 1980 en is tevens de startdatum van de Wereldwinkel.
Mede door de contributie  ( € 8,00 per jaar)  kunnen wij de huisvestingskosten bekostigen. Daarnaast proberen wij elk jaar een project te steunen in een ontwikkelingsland. Voorwaarde voor de ondersteuning is de betrokkenheid van een bewoner in de Krimpenerwaard.
Kunt u zich vinden in onze doelstellingen wordt dan lid.

Vrijwilligers.
Vrijwilligers willen u graag helpen en adviseren bij uw (h)eerlijke aankoop. Zij kunnen u ook helpen bij het samenstellen van een cadeau- of kerstpakket.
Onze vrijwilligers helpen ook bij andere activiteiten: verkoop op jaarmarkt, gerechten maken voor de Proeverij, samenstellen en verspreiden van de nieuwsbrief, ed.
Voortdurend zijn we op zoek naar vrijwilligers. Hebt u interesse of vragen stuur ons een e-mail of informeer in de Wereldwinkel.

Fairtrade.
In onze Wereldwinkel ondersteunen wij het principe van Fairtrade: een eerlijke prijs voor de producenten. Deze producenten hebben zo de mogelijkheid op een beter bestaan voor zichzelf en hun familie. Ze krijgen de mogelijkheid voor scholing. Ook aan de gezondheidzorg wordt door de overkoepelden organisatie aandacht besteedt.

Projecten.
Wij zoeken in onze regio naar mensen, die reeds initiatieven hebben ondernomen om hulp te verlenen in ontwikkelingslanden. Daar zij zelf al goede ervaringen hebben opgebouwd en zien dat hulp helpt, zijn wij bereid om deze initiatieven financieel te ondersteunen. Zo steunen wij ieder jaar een (ander) project met een kleine bijdrage. Zo hebben we bijvoorbeeld steun verleend aan:
World Servants Haastrecht, Juf Lieke naar Malawi (uit Oudewater), Wana Wa Mola (kindertehuis in Kenia) (uit Hekendorp)
Ons project voor 2017 is: Help mij leven (straatkinderen in Brazilië) (uit Gouda)

FACEBOOK

Contact

Wereldwinkel Haastrecht
Hoogstraat 51
2851 BB Haastrecht
tel: 06-33743757
e-mail: info@wereldwinkelhaastrecht.nl
Website: www.wereldwinkelhaastrecht.nl

Openingstijden

Maandag:
gesloten
Dinsdag:
14.00 t/m 16.00 uur
Woensdag:
14.00 t/m 16.00 uur
Donderdag:
14.00 t/m 16.00 uur
Vrijdag:
10.00 t/m 16.00 uur
Zaterdag:
10.00 t/m 16.00 uur
Zondag:
gesloten

 

Aanbieders

Benschop

Cabauw

Papekop

Polsbroek

Polsbroekerdam

Bergambacht

IJsselstein

Hekendorp

Vlist

Driebruggen

Haastrecht

Linschoten

Lopik

Montfoort

Oudewater

Stolwijk

Waarder

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven