Turn2gether

 

Turn2gether is in 2008 ontstaan uit twee verenigingen: ‘Sportunio’ en ‘S’59’, beiden uit Oudewater. De twee verenigingen richtten zich vele jaren lang afzonderlijk op de turn- en gymnastieksport. Na een periode van steeds intensievere samenwerking werd besloten de beide verenigingen samen te voegen tot één grote turn- en gymnastiekvereniging. In januari 2008 was de fusie een feit. De naam Turn2gether past dan ook erg goed bij de nieuwe vereniging. Het samen sporten stond bij de oorspronkelijke verenigingen altijd al hoog in het vaandel en met de fusie kreeg dat aspect van samen sportief bezig zijn een extra dimensie.

Lesaanbod

Hieronder kunt u het aanbod van de lessen van Turn2gether lezen. Wil je een keer komen kijken? Kijk dan in het lesrooster en kom gerust een keertje langs!

Peuter en Kleutergym

Op zaterdagochtend is het tijd voor peuter en kleutergym. Tijdens een klein uurtje worden peuters en kleuters geprikkeld worden tot bewegen en daarmee de motorische ontwikkeling te stimuleren. De peuters en kleuters zullen spelenderwijs leren bewegen. De kinderen doen spelletjes, klimmen over obstakels en bewegen op muziek. En dit alles zorgt natuurlijk ook voor een hoop plezier.

Turnen meisjes

Een koprol, een borstwaartsom of een mooie sprong over de kast. Allerlei elementen die de  kinderen leren tijdens de turnles voor meisjes. Er wordt er geturnd  op verschillende toestellen: de balk, de mat, de brug en sprong. Maar ook de ringen, de touwen en de tumblingbaan komen aan bod. Er worden nieuwe elementen aangeleerd maar er wordt ook aandacht besteedt aan spanning, houding en kracht. De groepen zijn ingedeeld op leeftijd/groep van school.

Turnen jongens

Ook de jongensgroep van Turn2gether zal aan de slag gaan op de verschillende toestellen: de vloer, het rek, de gelijke brug en sprong. Daarnaast is er een voltige paddestoel waar ook op geoefend wordt. De jongensgroep oefent heel hard en ook bij hen is er soms tijd voor een spelletje. Maar er wordt hard gewerkt: want wie wil er nou niet net als Epke Zonderland zo’n mooie oefening laten zien?

Selectieturnen

De selectiegroep van Turn2gether traint twee keer in de week. Tijdens de trainingen wordt er naast elementen en oefeningen aanleren ook veel tijd besteed aan kracht, spanning, coördinatie en houding: de basiselementen van het turnen. De groep bestaat momenteel uit ongeveer 30 meiden. Voor de selectie wordt je uitgenodigd, je kunt dus niet zomaar mee doen in de selectieles. De selectie doet mee aan wedstrijden in de regio en traint een aantal keer per jaar in de turnhal in Woerden.

Kijk voor het gehele rooster op onze website, www.turn2gether/rooster.

FACEBOOK

Contact

Turn2gether
Papenhoeflaan 43 (Sporthal de Eiber) Nieuwstraat 9-11 (Mariaschool)
Oudewater
e-mail: bestuur@turn2gether.nl
Website: www.turn2gether.nl

 

Aanbieders

Benschop

Cabauw

Papekop

Polsbroek

Polsbroekerdam

Bergambacht

IJsselstein

Hekendorp

Vlist

Driebruggen

Haastrecht

Linschoten

Lopik

Montfoort

Oudewater

Stolwijk

Waarder

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven