Jeugdvereniging Gabriël

 

Jeugdvereniging Gabriël is een vrije ongebonden jeugdvereniging en ondanks de naam misschien doet vermoeden heeft Jeugdvereniging Gabriël dus geen enkele (kerkelijke) binding met welke organisatie dan ook. De doelgroep is alle jeugd in de leeftijd van 7 tot 15 jaar ongeacht hun achtergrond. Het doel van Jeugdvereniging Gabriël is met een breed activiteitenaanbod een bijdrage te leveren aan de vrijetijdsbesteding van de doelgroep. Naast het programma wat er aangeboden wordt dient Jeugdvereniging Gabriël ook als ontmoetingsplaats met leeftijdgenoten en als uitlaatklep.

Jeugdvereniging Gabriël heeft een eigen onderkomen te weten clubhuis 'De Walnood' welke gelegen is aan de Provinciale Weg Oost 62 te Haastrecht op het kloosterterrein van de Paters Passionisten. Voor het clubhuis ligt een prachtig sportveld waar wij gebruik van maken.

Jeugdvereniging Gabriël bestaat al sinds 1969 en bestaat tegenwoordig uit 4 groepen:

Dijkratten I voor meisjes van 7 tot en met 10 jaar

Dijkratten II voor meisjes van 11 tot en met 15 jaar

IJsselrakkers voor jongens van 7 tot en met 10 jaar

Riverbunnies voor jongens van 11 tot en met 15 jaar

Iedere groep heeft een eigen naam, eigen vrijwilligers, een eigen programma en een eigen tijd van samenkomst. Elke groep komt vrijwel wekelijks bij elkaar. Die bijeenkomsten duren dan ongeveer 2 uur. De meeste activiteiten vinden plaats in of rond het eigen clubhuis 'De Walnood'. Het is de bedoeling van de vrijwilligers om de jeugdleden wekelijks een programma aan te bieden wat zo veelzijdig mogelijk is. Er wordt steeds geluisterd naar de wensen van de kinderen en die wensen worden dan zo goed mogelijk verpakt in programma's. In de praktijk blijkt dat elke groep een eigen sfeer heeft. Je kunt bij de programma's denken aan van alles zoals sport en spel in alle mogelijke vormen zowel binnen als buiten, handvaardigheid, creativiteit, kwis, kokkerellen, (speur)tochten etc.. Soms nemen één of meerdere groepen deel aan speciale activiteiten en een paar keer per jaar worden er gezamenlijke activiteiten voor alle groepen gehouden waarbij je kunt denken aan opening en sluiting van het seizoen en het kamp. Kortom er gebeurt eigenlijk teveel om op te noemen. Het clubseizoen loopt van september tot medio mei/juni. Uiteraard blijven we steeds zoeken naar nieuwe programmamogelijkheden om deze aan te kunnen bieden aan onze doelgroep. We blijven de ontwikkelingen in jeugdwerkland dan ook op de voet volgen. Jaarlijks vindt er een zomerkamp plaats medio juli of augustus waarbij er een week wordt gekampeerd in of bij de bossen in of bij Brabant of op de Veluwe. Het zomerkamp is zeker een hoogtepunt in de activiteiten door het jaar heen die de jeugdleden wordt aangeboden door Jeugdvereniging Gabriël. Kortom: Jeugdvereniging Gabriël; jouw club!

Het bestuur van Jeugdvereniging Gabriël bestaat uit:

Herman Steenbergen, Mariël Verweij, José Rietveld, Dick Anker, Rut Smit, Stefan Verkaik, Susan van Leeuwen - Maaijen,

Mocht je vragen of opmerkingen hebben? Dan kun je contact met ons opnemen via onderstaande gegevens.

FACEBOOK

Contact

Jeugdvereniging Gabriël
Provinciale Weg Oost 62
2851 AG Haastrecht
tel: 06-51412047
e-mail: info@jvgabriel.nl
Website: www.jvgabriel.nl

Openingstijden

Maandag:
19.00-21.00 DijkrattenII
Dinsdag:
18.00-20.00 DijkrattenI
Woensdag:
19.00-21.00 Riverbunnies
Donderdag:
18.00-20.00 Ysselrakkers

 

Aanbieders

Benschop

Cabauw

Papekop

Polsbroek

Polsbroekerdam

Bergambacht

IJsselstein

Hekendorp

Vlist

Driebruggen

Haastrecht

Linschoten

Lopik

Montfoort

Oudewater

Stolwijk

Waarder

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven