Zondag 11 februari 2018

Z@pp Kids Top 20 maakt opnames in Montfoort

door Joke de Wissel

Al vijftien jaar bestaat het kinderprogramma Z@pp Kids Top 20 op televisie. Bekende artiesten treden op en leerlingen van de basisschool vormen het publiek. Iedere week wordt er ergens in het land opnames gemaakt. De scholen kunnen zich hiervoor opgeven. Leerlinge Sterre van den Haselkamp uit Montfoort gaf haar school ‘De Howiblo’ op. Groot was de verrassing toen zij werd uitgekozen voor de carnavalsuitzending van 10 februari. Deze werden ’s morgens opgenomen.

Basisschool ‘De Hobbitstee’ mocht ’s middags bij de opnames zijn. Dit wordt op 17 februari uitgezonden door de AVRO/Tros televisie. Een complete cameraploeg had zijn intrek genomen in Sporthal Hofland in Montfoort.

Vanaf het allereerste begin is publieksopwarmer Ben Brand uit Montfoort bij de productie betrokken. Zowel nationaal als internationaal, België en Duitsland, werkte hij aan het programma mee. “We gaan naar een locatie en bouwen daar het decor op. Voor de carnavalsuitzending maken we gebruik van attributen van Les Boutonniers. Bij de middagopnames worden deze weer weggehaald.”

Ben geeft de jongens en meisjes aanwijzingen wanneer zij moeten juichen, dansen of stil moeten zijn. Presentator Buddy Vedder is razend populair bij het jonge volkje. Zij kennen hem allemaal van televisie en zien hem nu opeens van heel dichtbij. Ook de optredende artiesten: Gebroeders Co, Gebroeders Rossig (van ‘Hallo allemaal’ van de Luizenmoeder), Chef Soldaat en vlogger Koen Kardashian zijn zeer populair.

Presenator Buddy Vedder interviewt de artiesten. Af en toe moet het over of worden er kleine liveshotjes voor de trailer of voor Instagram opgenomen. Ben Brand geeft aanwijzingen. Hij danst en juicht zelf net zo hard mee als de jongens en meisjes. Aan het eind wordt er nog een laatste shot opgenomen. “Nu een gigantisch applaus voor allemaal.” De jongens en meisjes dansen en juichen naar lieve lust. Confetti wordt met handen vol door het productieteam en door Ben in de lucht gegooid. De carnavalssfeer is compleet.

Als dank kregen alle leerlingen een fotokaart met handtekeningen van de optredende artiesten. Een leuke herinnering aan een bijzondere ochtend of middag.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties