Zondag 4 december 2016

Zondagvoetbal 4 december

Het duel tussen MSV’19 en Stolwijk stelde zondag erg teleur. Beide ploegen scoorden weliswaar een doelpunt maar verder kregen de verkleumde toeschouwers weinig opwindende momenten voorgeschoteld. Bij Ammerstol tegen Haastrecht vielen zes doelpunten. Het in vorm verkerende Haastrecht won uiteindelijk vrij eenvoudig met 1-5. Cabauw gaf koploper ONA meer dan goed partij. Toch ging de lijstaanvoerder er met een 1-4 zege vandoor.

Ammerstol - Haastrecht 1-5

Na de Vlister derby vorige week gewonnen te hebben was de inhaalrace van Haastrecht op de middenmoot begonnen. Het verschil is met de aansluiting is nog maar 1 punt. Zo vlak voor de winterstop wil Haastrecht namelijk nog gaan klimmen op de ranglijst. Haastrecht begon goed en kwam in het eerste kwartier op 1-0 voorsprong. Het was aanvaller Rik Nap die een afgeslagen aanval nieuw leven in blies en zo zelfs tot doelpunt promoveerde. Na de openingstreffer ging de wedstrijd op en neer. Ammerstol bood goed partij tegen het jonge gretige Haastrecht dat de laatste weken zo in vorm is. De mix tussen jonge en  meer ervaren spelers bleek de afgelopen weken succesvol. En ook zondag was het weer de jonge spits Kelvin Poot die zijn doelpunt meepikte. Hij zorgde voor de 0-2. Even later was het Stephan Bakker die de voorsprong verder uitbreidde naar 0-3. De wedstrijd was nog niet gespeeld, want Ammerstol deed wat terug en kwam op 1-3. Dat was ook de ruststand. Na de thee zakte de wedstrijd wat in. Zo aantrekkelijk dat het in de eerste helft was, werd de tweede helft niet. Het bleef lang 1-3. Pas in de slotfase maakte Haastrecht aan alle hoop van Ammerstol een einde. Stephan Bakker scoorde uit een mooie aanval de 1-4. En vijf minuten voor tijd bepaalde Joeri Stauthamer de eindstand op 1-5. Zo won Haastrecht uiteindelijk nog met een aanzienlijk verschil van laagvlieger Ammerstol. Volgende week is de laatste wedstrijd voor de winterstop voor Haastrecht. Thuis tegen Gouderak dat evenveel punten heeft als Ammerstol en het zou dus gezien dit feit een makkie moeten worden voor Haastrecht. 

Cabauw  - ONA 1-4

Afgelopen zondag kwam koploper ONA op bezoek. Vorig jaar promoveerde beide teams naar de 3e klasse. ONA gaat deze promotie, gezien de stand, een stuk beter af dan Cabauw, maar ONA heeft wel een bredere spelersselectie en meer middelen. Zondag mochten beide teams er echter maar gewoon 11 opstellen. Cabauw begon beter aan de wedstrijd. De thuisploeg had het betere van het spel en ook de beste kansen. Na een minuut of 20 kwam Cabauw op voorsprong. Het was Osman Aslan die de bal pamklaar legde voor zijn collega spits. Nick Nagel hoefde alleen maar binnen te tikken waarna hij de 1-0 kon vieren. Niet lang daarna werd het bijna 2-0. Helaas stond de paal in de weg. Maar, voor Cabauw bleef het hier niet bij. Het kreeg meer mogelijkheden om uit te lopen. Zo ging de doorgebroken Osman Aslan richting goal, maar werd hij via een overtreding van de bal gezet. De scheidsrechter oordeelde echter niet dat Aslan was doorgebroken en gaf daarom voor veel Cabauw supporters 'slechts' geel. Cabauw verzuimde dus om de score verder uit te breiden en bood ONA zo de kans om toe te slaan. Zoals een goed koploper betaamd deden ze dat ook. De aanvallers van ONA ontsnapten aan buitenspel en maakten gelijk. Trainer Mo Duzgun was achteraf erg teleurgesteld in de arbitraire leiding. "Het zit in onze speelwijze om op buitenspel te spelen. Vorige week werd onze grensrechter ook al genegeerd." Nog voor rust kwam ONA op 1-2. Het was een voorzet die bij de tweede paal goed tegendraads binnengekopt werd. Na de thee bleef Cabauw het geloof houden. Het kwam met een man meer te spelen toen de rechtsbuiten van ONA van het veld werd gestuurd wegens natrappen. Toen Cabauw meer op de aanval ging inzetten vergat het om goed om te schakelen. ONA deed dat wel goed en scoorde uit een counter de 1-3. Het werd een lastig verhaal voor Cabauw en al helemaal toen Henri den Hartog rood kreeg en beide teams dus met 10 stonden. Het jammerlijke aan de rode kaart was dat Robin Streng op het punt stond om Henri den Hartog te vervangen. De wissel ging door de rode kaart echter niet door. In de laatste minuten maakte ONA ook nog de 1-4 en was de eindstand bepaald. "Ik ben trots op de jongens, we hebben een zeer gelijkwaardige wedstrijd kunnen spelen", zei Duzgun na afloop. "Het klinkt misschien gek als je drie keer op rij verliest, maar ik vind toch dat we goed gespeeld hebben." Hij is zelfs positief over volgende week. "Volgende week staat Vreeswijk op het programma, daar vrees ik niet voor."

MSV - Stolwijk 1-1

Wie in de rust durfde te voorspellen dat Stolwijk er uiteindelijk met een punt vandoor zou gaan, zou een vragende blik hebben ontmoet. Zo dominant waren de gastheren in het eerste bedrijf geweest, dat het schier onmogelijk leek dat Stolwijk überhaupt tot scoren zou kunnen komen. Een oude voetbalwet deed echter opgeld. Waar en tegen wie je ook speelt, één kans krijg je altijd.

Die kans deed zich in de 64e minuut voor. Rick Anker werd aangespeeld en ontdeed zich op zijn route naar het doel van zijn opponent Hobie Gras. Daarna was doelman Wesley Oostrom een geslagen man. Die plotselinge gelijkmaker deed bij de Stolwijkers de gedachte postvatten dat er zo vlak voor Sinterklaas misschien nog wel meer te halen zou zijn en dat gaf nieuwe energie en zowaar ook een aantal mogelijkheden in de buurt van Oostrom's heiligdom. Die waren minder talrijk dan de pogingen die een verbaasd MSV ondernam om alsnog orde op zaken te stellen. Zij kwamen van een koude kermis thuis. De Montfoortse luchtmacht werd bij vrije trappen en hoekschoppen in bedwang gehouden en als er een rebound geplaatst werd, stak er altijd wel een Stolkse verdediger net op tijd een voet of een been tussen. Kortom, MSV deed zich zondagmiddag in het licht van de ondergaande zon en de kunstverlichting danig te kort; een punt tegen een tegenstander die zonder enig probleem aan de zegekar had moeten zijn gebonden.

Het regende in het begin van de ontmoeting hoekschoppen in Montfoorts voordeel. Voor de roodhemden uit Stolwijk gold de middenlijn aanvankelijk als een bijna niet te overschrijden barrière. Pas nadat de zevende hoekschop een feit was, wisten de MSV'ers voor de eerste, en na later zou blijken enige, maal het net te vinden. Het doelpunt kwam op naam van Wouter Scholman die in de 23e minuut de bal uit een voorzet van de rechterzijde van Hugo Peters tegendraads in de kruising kopte; 1-0. Daarvoor hadden pogingen van Mark Kemp en Jort van Geffen schipbreuk geleden in hun confrontatie met de jeugdige Stolwijk-doelman Harvey van der Stelt. Wie gedacht had dat daarmee de ban gebroken was, kwam bedrogen uit. Hoekschop nummer acht en negen werden nog binnen gehaald, maar over de thuisploeg kwam langzaam maar zeker een gevoel van gemakzucht. Dat was te wijten aan de manier waarop de tegenstanders acteerden. Zij creëerden totaal niets of het moest het opportunistische afstandsschot zijn van Rick Anker dan wel de vrije trap van aanvoerder Van Niekerk. Meer dreiging wist Stolwijk niet te ontwikkelen. Alsof de buitentemperatuur vat kreeg op de spieren, zo 'sloom' speelde MSV naar het rustsignaal toe.

De geblesseerde Jort van Geffen kwam niet terug en werd vervangen door Stijn de Bruin. De thuisploeg getuigde even van de wil de tegenstander definitief op afstand te willen zetten. Weer daalden de hoekschoppen neer voor Van der Stelt, maar de hoofden van Kemp en Scholman werden dankzij meespringende Stolkers niet gevonden. Eénrichtingverkeer was weer troef en slechts aanvoerder Van Niekerk leek tot een uitval in staat. MSV grossierde in slordigheden maar leek zich dat te kunnen permitteren. Dan was er plots vanuit het niets de doeltreffende tegenstoot van Rick Anker en zagen de Montfoorts tot hun schrik een gelijke stand op het scorebord verschijnen; 1-1. 'Kluitjesvoetbal' werd in de slotfase de norm. In beide doelmonden speelden zich vreemde taferelen af. Stolwijk-spits Nick Stoppelenburg claimde een strafschop, voorzetten van de overijverige Hugo Peters belandden zonder voor Stolwijk kwalijke gevolgen steevast bij de tweede paal van het Stolwijkse doel en het Montfoortse duo Oostrom-Gruters testten de spelregelkennis van scheidsrechter Ozkulluk door een doeltrap niet pas buiten het zestienmetergebied in ontvangst te nemen. Appellerende Stolwijkers kregen de geclaimde hoekschop (terecht) niet. Nadat de bal enkele keren op miraculeuze wijze de doellijn van Harvey van der Stelt niet wenste te passeren, weerklonk na een gele kaart voor Jurgen van der Hoeven (85e min) het voor de toeschouwers bevrijdende eindsignaal. Het was niet fijn langs de lijn.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties