Donderdag 19 juli 2018

Zomerse temperaturen bij polsstok wedstrijden in Zegveld

Winnaar jongens - Guus Hoogland

Winnaar Junioren - Lukas van Eijk

Zaterdag 14 juli stond de BoerBert Bokaal weer op het programma. Nu de Hollanders de Friezen met ruime cijfers hadden verslagen waren alle springers erop gebrand deze stijgende lijn voort te zetten door te vlammen in Zegveld. Een ding is zeker: aan het weer lag het niet.

De afgelopen week waren het zwoele zomeravonden bij de polsstokwedstrijden in Zegveld. Overdag misschien een tikkeltje warm, maar voor een avondwedstrijden waren de omstandigheden perfect om als springer boven jezelf uit te stijgen. En zo gebeurde het ook bij enkele aanstormende talenten die hun persoonlijke records verpulverden.

De grootste verrassing kwam uit de jongenscategorie. De woensdagavondwedstrijd werd glansrijk gewonnen door Reinier Overbeek (Benschop), die eigenlijk elke wedstrijd bij de jongens wint dit seizoen. Echter, op zaterdag was daar plots een andere rijzende ster: Guus Hoogland (Montfoort). Hij wist zijn persoonlijke record met ruim een meter te verbeteren naar een afstand van 17,51. Hiermee werd hij dan ook eerste, voor Reinier die op een tweede plaats belandde. Reinier wist de stok in geen enkele sprong recht over te krijgen waardoor hij geen topafstand kon noteren. Harmen Timmerarends (Montfoort), tevens een groot talent, sprong naar de derde plek en maakte daarmee het podium compleet.

Ook bij de junioren werd er de hele week goed gesprongen. Waar Chris Anker (Vlist) woensdag zijn persoonlijke record met maar liefst 160 centimeter verbeterde naar een afstand van 19,32 meter, was het zaterdagavond zijn clubgenoot die de show stal. Lucas van Eijk (Haastrecht) wist in een fenomenale sprong tot de top van de stok te klimmen en een ook nog eens een krachtige uitsprong te maken. Het publiek beloonde hem met een daverend applaus want ook voor hem betekende dit een persoonlijk record van 19,32, gelijk aan dat van zijn clubgenoot. Richard van Bemmel (Utrecht) sprong slechts één van zijn vijf sprongen droog over met een afstand die hem nog wel de derde plek opleverde. Daniel Cluistra (Haastrecht), een strijdlustige springer die altijd het maximale uit zichzelf wil halen, werd uiteindelijk tweede.

Bij de senioren lag het gemiddelde niveau hoog, maar uitschieters werden er helaas maar weinig gemaakt. Jaco de Groot (Woerden) wist woensdag wel te winnen met een prachtige afstand van 21,16, maar zaterdag ging het allemaal wat minder voorspoedig. Misschien kwam het door de druk van BoerBert, de wedstrijdsponsor, het bedrijf waarvan hij mede-eigenaar is. Jaco plaatste zich als zesde voor de finale, maar wist toch de wedstrijd te winnen door er in zijn laatste sprong een afstand van 19,88 meter uit te persen. In totaal waren er vijf springers die de 19-meter grens wisten te passeren. Tot de laatste finaleronde was het een spannende strijd om de te verdelen prijzen. Rian Baas (Utrecht) sprong in de finale naar een derde plaats en Thomas van Midden (Vlist) werd tweede met een afstand van 19,44.

De damescategorie kenmerkte zich door de afmeldingen van de volledige top-4 in het De Samenwerking-klassement. Volop mogelijkheden dus voor de andere springsters om die dagprijs, en de bijbehorende bokaal, eens te winnen. Joriene Baas (Oudewater) wist met een goede sprong gemakkelijk over de 13 meter te komen en greep daarmee de eerste plaats. Zij wist daarmee concurrentes Nicole Uitman (Kamerik) en Brenda Baars (Benschop) achter zich te houden. Zij werden respectievelijk tweede en derde.

Demi Groothedde (Jaarsveld) laat al het gehele seizoen zien dat zij grote vorderingen maakt. De 14-meter sprongen komen steeds gemakkelijker en ook zaterdag was het raak: 14,72, waarmee ze de overige springsters in haar categorie ver achter zich hield. Tweede werd Veronique van Midden (Benschop). Opvallend is dat Veronique bij geen van haar sprongen te water is geraakt. Zij sprong een zeer constante wedstrijd en verwees Marlinda Cluistra (Haastrecht) naar de derde plaats.

In de komende week zullen de springers te zien zijn in Polsbroekerdam, waar op zaterdag de Polsstokdag is en de springers om 14.30 uur zullen springen om de Klever Montage-Bokaal.
 


 


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties