Zondag 9 juni 2019

Zangkoor St. Gabriël 60 jaar

door Cees Reichard

Om de eucharistievieringen van de St. Gabriëlkerk van de paters Passionisten aan de Provincialeweg in Haastrecht te ondersteunen heeft Pater Ambrosius, rector van het klooster op 19 april 1959 het zangkoor St. Gabriël opgericht. Aanleiding hiervoor was het vertrek van de paters Passionisten uit het klooster. Tijdens een bijzondere viering op zondag 26 mei is aan dit 60-jarig bestaan van het koor aandacht besteed.

In eerste instantie bestond het koor alleen uit heren, maar dit werd spoedig aangevuld met dames waardoor 4-stemmige gezangen uitgevoerd konden worden. Naast het ondersteunen van de diensten in de kerk werd ook een revue met sketches samengesteld. Later werden onder regie van Pater Paschalis Bakker de musicals ´Het Zigeunerkamp´en ´Heel de wereld is van ons´ opgevoerd.

Het koor telt 26 leden en verleent iedere zondag haar medewerking aan de eucharistieviering. Zij repeteert op de maandagavond.

Ton Glissenaar

Het koor is vooral gevormd door de vorig jaar overleden dirigent en organist Ton Glissenaar. Hij was gedurende vele jaren verbonden aan het koor. Tijdens deze viering is de laatste door hem geschreven mis ´Missa Eucharistica voor het eerst uitgevoerd.

Velen hebben in deze 60 jaar een bijdrage geleverd aan het zangkoor en vaak ook voor een lange periode. Een lidmaatschap van 25, 40 en ook 50 jaar is bij het koor dan ook niet ongewoon. Binnen het koor is een grote betrokkenheid met elkaar. Met een gezellige receptie na de viering is ook met oud-leden nog geruime tijd nagepraat over dit jubileum.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties