Maandag 10 juni 2019

Women in Business Oudewater verbindt vrouwelijke ondernemers

Ellen van Leeuwen

De netwerkvereniging Women in Business Oudewater wil vrouwelijke ondernemers verbinden en ervaringen laten delen Volgens de bestuursleden is de vereniging een waardevolle toevoeging voor Oudewater. "Er zijn in Oudewater heel wat vrouwelijke ondernemers, die onderling veel van elkaar kunnen leren."

Enigszins bescheiden vertelt Nel van Leeuwen - de Vries van Nel's Office over haar initiatief om een netwerkvereniging voor vrouwelijke ondernemers op te richten. "Het klopt dat het mijn idee is. In de twaalf jaar dat ik voor mezelf werk heb ik vaak gedacht: waar is die vrouwenorganisatie? Vorig jaar heb ik eens bij wat vrouwelijke ondernemers gepolst of er interesse bestaat voor een dergelijke vereniging. Er werd enthousiast op mijn idee gereageerd."

Nel verzamelt vijf bevlogen onderneemsters om zich heen. "Ik wilde jonge en ervaren onderneemsters samenbrengen. Daarnaast komt iedereen uit een andere branche." Het gemêleerde gezelschap komt in november 2018 voor het eerst samen. Twee maanden later besluiten ze tot de oprichting van Women in Business Oudewater (WBO): een netwerkvereniging voor vrouwelijke ondernemers die actief zijn in Oudewater.

De bal toespelen

Dat de WBO in een behoefte voorziet, daar bestaat bij de bestuursleden geen twijfel over. Volgens Bianca Tetteroo - Kooijman, eigenaar van The Readshop, ondernemen vrouwen op hun eigen manier. "Vrouwen zijn vaak echte multitaskers en combineren het ondernemerschap dikwijls met het runnen van een gezin. Ik denk dat vrouwelijke ondernemers tegen dezelfde dingen aanlopen en dat we daar open over communiceren. Als we samen sparren, kunnen we elkaar versterken!" Nel vult aan: "Ik denk dat je als onderneemster succesvoller kan worden wanneer je je aansluit bij WBO. Je stimuleert elkaar onderling en krijgt daardoor meer zelfvertrouwen. Daarnaast werk je aan je zichtbaarheid; als je elkaar kent kun je elkaar ook de bal toespelen. "

Een krachtig netwerk

WBO organiseert vijf keer per jaar leerzame en inspirerende bijeenkomsten. Jolanda Goense, interim marketing- en communicatiemanager: "We willen dat de onderneemsters na deze bijeenkomsten met een goed gevoel naar huis gaan. Voor iedere bijeenkomst nodigen we een inspirerende spreker of trainer uit. Daarnaast willen we onze leden een podium bieden om hun bedrijf te presenteren." Tijdens de eerste bijeenkomst op dinsdagavond 8 oktober, houdt succesvol zakenvrouw Laura Bellai een interactieve presentatie over haar boek 'Rocky in een rokkie'. Aansluitend krijgen de onderneemsters gelegenheid elkaar te leren kennen tijdens een borrel. Jolanda: "We hopen dat dit onderling netwerken uiteindelijk leidt tot een netwerk dat ook buiten de vijf bijeenkomsten zijn kracht zal bewijzen."

De dames benadrukken dat alle vrouwelijke ondernemers die actief zijn in Oudewater welkom zijn bij WBO. Astrid Muller - van der Horst, eigenaar Le Salon: "We willen ons niet beperken tot de vrouwen die we al kennen, echt alle vrouwelijke ondernemers zijn welkom! Iedereen onderneemt op haar eigen manier en juist de combinatie van verschillende achtergronden maakt sterk."

Meer informatie over WBO en de eerste bijeenkomst op dinsdag 8 oktober vindt u op de Facebookpagina van Women in Business Oudewater.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties