Woensdag 7 november 2018

Vrijdagavondteam Bergvliet 1 Kampioen

Op de foto van links naar rechts; Tessa Kalmeijer , Lisanne van Velzen (captain), Jolieke Versluis, Charlotte van der Voet en Miriam Oost. ((Debbie de Vos was helaas afwezig).

Voor de eerste maal kwam het team uit in de 2e klasse. De dames waren in een poule van vier tennisteams ingedeeld, waardoor er zowel een uitwedstrijd als een thuiswedstrijd werd gespeeld. Na vijf speelrondes stond Bergvliet op een gedeelde eerste plaats met tennisvereniging Schiebroek. De laatste speelronde was daarom beslissend voor het binnenhalen van het kampioenschap. De Haastrechtse dames reisden op 19 oktober jl. af naar Rotterdam.

Miriam Oost en Jolieke Versluis beten het spits af in de eerste partij. Na 6-1 en 1-6 werd de supertiebreak met 10-8 verloren. Tessa Kalmeijer en Charlotte van der Voet maakten de achterstand in de 2e wedstrijd weer goed. Ook deze wedstrijd resulteerde in een supertiebreak. Ditmaal werd het 8-10 in het voordeel van de Bergvlietse dames. Dat gebeurde ook in de derde partij. Hierin trokken Tessa Kalmeijer en Miriam Oost aan het langste eind. Bij een gelijkspel zouden er games geteld moeten worden. De spanning was in de laatste en vierde dubbelpartij te snijden. Lisanne van Velzen en Charlotte van der Voet tennisten een zinderende wedstrijd. Werd de eerste set met 7-5 verloren, de tweede werd met dezelfde setstand gewonnen. Ook ditmaal moest er een supertiebreak aan te pas komen. Pas op 9-11 werd de wedstrijd beëindigd. Dat betekende een zwaar bevochten 1-3 winst voor Bergvliet en daarmee de titel.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties