Zondag 11 maart 2018

Uitslagen zaterdagvoetbal 10 maart 2018

De zaterdagvoetballers uit de IJsselstreek presteerden wisselend. Montfoort verloor kostbare punten bij GRC. Door het 2-2 gelijke spel blijft de ploeg op de derde plaats, met drie punten achterstand maar twee wedstrijden meer gespeeld dan koploper DUNO D.  Benschop ontving achtervolger Lopik en wist gedecideerd te winnen. Door de 3-1 zege heeft de ploeg nu 17 punten voorsprong op Lopik dat is gezakt naar de vierde plaats. WDS moest op bezoek bij nummer 3 Van Nispen en verloor met 5-2. FC Oudewater en Be Fair maakten er een aantrekkelijke pot voetbal van. Oudewater nam een ruime voorsprong maar zag Be Fair tot 3-3 terugkomen. De zege ging uiteindelijk met 4-3 naar FC Oudewater. Linschoten won zeer verrassend met ruime cijfers van koploper NSV ’46. Het werd maar liefst 4-1 voor Linschoten. SPV ’81 ontving nummer 4 Rohda’76. De bezoekers wonnen met 0-2.

Uitslagen zaterdag 10 maart 2018

GRC-Montfoort                  2-2                              

Benschop- Lopik               3-1                            

Van Nispen- WDS              5-2                         

FC Oudewater- Be Fair      4-3                

Linschoten- NSV ’46         4-1                     

SPV’81- Rohda ’76            0-2  

 

GRC’14-Montfoort 2-2

In de eerste minuut al was het na een geoliede aanval van Montfoort direct raak. Uit een pass van achteren speelde Marck van Baal direct op de mee opgekomen Miquel Ballo, die alleen voor het doel de keeper verschalkte en zijn ploeg op een 0-1 voorsprong bracht.

Zes minuten later moest Mike van Oostrom handelend optreden tegen Köksal. Scheidsrechter van Dee was resoluut en stuurde Van Oostrom met rood naar de kleedkamer. Daarna had de scheidsrechter ook een speler van de thuisploeg van het veld kunnen sturen, toen Bart Roelofs met het nodige geweld onderuit werd geschoffeld. GRC’14 kreeg diverse mogelijkheden om de score gelijk te trekken, maar tot aan de rust slaagde de ploeg van Van Boksel er in om stand te houden.

Na rust ging GRC’14 op jacht naar de gelijkmaker, en na de voorzet van Köksal kopte Versteeg de 1-1 binnen. Even leek Nick Koppers in de 55e minuut het tij weer te keren, maar zijn schot van 25 meter belandde op de paal. Niet veel later was het Niels den Haan die zijn ploeg op een verdiende voorsprong bracht, 2-1. Montfoort probeerde van alles om aan te sturen op een gelijkspel.

Met de inbreng van Jurdany Koster en Max Verweij werd gekozen voor een alles of niets strategie. Uiteindelijk was het ‘superman’ Ricardo Bakker, die in de allerlaatste seconde verwoestend uithaalde en Montfoort nipt op gelijke hoogte bracht, 2-2.

Linschoten – NSV’46 4-1

Het was zaterdag beslist geen vierdeklassenwedstrijd van dertien in een dozijn. Linschoten-NSV werd een alleszins aantrekkelijke voetbalwedstrijd die de toeschouwers de volle 90 minuten wist te boeien. Daar had de thuisclub nog het grootste aandeel in. Op basis van een grote werklust, een even groot enthousiasme en een gedisciplineerde wijze van spelen werd van meet af aan onbevreesd partij gegeven. Niels de Jong speelde als een van de twee spitsen hierin een hoofdrol. Niet alleen was hij technisch gezien op eenzame hoogte. Ook zijn wijze van vrijlopen en aanbieden getuigde van veel voetbalgogme. Gezegd moet dat zijn kompanen hem ook zeer goed wisten te vinden en daarmee de Noordense defensie vanaf de eerste minuut hoofdbrekens bezorgden. De angst zat er bij NSV al snel in. Met name nadat De Jong na een klein kwartier spelen na een diagonale pass van linksachter Hoogendoorn de bal in een keer op de pantoffel nam en doelman Kalshoven slechts ten koste van een hoekschop kon redden. In de beginfase behoefde Thom Ankoné slechts eenmaal reddend en stompend in actie te komen ter hoogte van de rand van het zestienmetergebied. Twee minuten nadien brak Sam de Cruz met een wonderschoon afstandsschot de ban. Van ruim 25 meter schoot hij via de binnenkant van de linkerpaal binnen; 1-0 (18e min). Niels de Jong deed het daarna nog een dunnetjes over. Zijn inzet kwam echter terug van de paal en dat bood Da Cruz de gelegenheid zijn tweede doelpunt te laten aantekenen; 2-0 (20e min).

Kwelgeest

De Jong bleef aansluitend de kwelgeest van de niet al te solide ogende verdediging van de ploeg uit Noorden. Linschoten bleef gedisciplineerd acteren, stond verdedigend erg goed en organiseerde bij balverlies een ondoordringbare verdedigingslinie. NSV’s spitsen bleven voornamelijk het centrum zoeken voor hun acties en dat was overvol. Dat betekende niet dat doelman Ankoné niets te doen kreeg. Met de vingertoppen voorkwam hij na 26 minuten erger en Gerard Hoogendoorn stond op het half uur precies op de juiste positie op de doellijn om een Noordense doorboring te verijdelen. De aansluitende reflex die Ankoné pal hierna ten beste gaf, verdiende ook een schoonheidsprijs. Noordens Lars de Jong kon zijn ogen niet geloven. Meer dan een handvol hoekschoppen leverden de acties van NSV voor de rust niet op en bijna had Sam de Cruz de marge op drie doelpunten gezet. Zijn poging om in de 37e minuut een hattrick op zijn naam te zetten kreeg niet de medewerking van doelman Bas Kalshoven. Nadat ook Joey van Kouwen nog een keer op de doellijn voor reddende engel had gespeeld, weerklonk het rustsignaal. Even hiervoor had Bram Elenbaas de plaats van Luuk den Boer (enkelblessure) ingenomen.

Donkergeel

Op Den Boer’s voorstopperspositie acteerde na de hervatting Ben Borst die voor rust veel aanvallende acties had laten zien. Tot aan het uur waren er kansen aan beide zijden. Linschoten mocht op dat moment niet klagen dat er nog elf Linschotenaren op het veld liepen. Een onbesuisde tackle van Joey van Kouwen op NSV’er Van Veen leverde slechts een gele kaart op. De bezoekers wisselden in deze periode liefst drie keer in en poging het evenwicht in de score te behalen. Doelman Ankoné tikte een kopbal van de gevaarlijke Robin van Koert ternauwernood over de lat om daarna te kunnen toezien hoe Niels de Jong een indrukwekkende actie naar de achterlijn liet zien waaruit schaduwspits Isa Kurt de bal kon binnentikken; 3-0. NSV oogde aangeslagen en VVL-coach Ben Rietveld bracht verse krachten in om een mogelijk eindschot van de koplopers te elimineren. Met Jesper Kleiweg en Viktor van der Bent in de gelederen bleef het echter een open strijd met kansen voor beide doelen. Jesper Kleiweg presenteerde zijn visitekaartje met een schot dat maar net over ging, waarna Van Koert het zijne liet zien met een geplaatst schot van afstand. Ankoné toucheerde het leder nog wel maar net niet voldoende; 3-1 (76e min). Even flikkerde het Noordense kaarsje nog op en invaller Cas van der Hoorn liet een regen aan voorzetten vanaf de linkerzijde in het strafschopgebied belanden. Een aantal keren vloog de bal onaangeroerd voorlangs en in de 81e minuut keerde Ankoné de inzet van Lars de Jong nog net met de voet. Nog geen minuut later naakte Niels de Jong aan alle onzekerheid een eind door een door Da Cruz doorgekopte bal tot doelpunt op te waarderen; 4-1. Een resultaat dat beslist als opsteker voor de rest van het seizoen zal dienstdoen.

FC Oudewater – Be Fair 4 – 3

Beide elftallen gingen behoorlijk fel van start met veel duels speelden op het middenveld. Als eerste moest de Oudewaterse doelman Remco Rietveld  echt in actie komen. In de veertiende minuut was het raak voor de Oudewaternaren. Via o Venhof en de Goey belandde het leder voor de voeten van de schietgrage Walter van der Neut; 1-0. Griffioen had aansluitend met het pechduiveltje van doen. Dat gold ook voor Waddinxvener Warmerdam wiens schot smoorde tussen de benen van de Oudewaterse verdediging. De gelijkmaker bleef dan ook uit. Joost Miltenburg was de maker van het volgende doelpunt. Koppend lukte het niet doelman Van Hattum te kloppen maar de rebound was in de 20e minuut wel succesvol; 2-0. Oudewater gaf wat leuke combinaties (Venhof, Griffioen) ten beste maar rendement leverde dat niet op. Een ‘beloning’ in de vorm van een hele kaart was er voor Waddinxvener Bart Houdijk na een attack op Joost Miltenburg. Het was het begin van een reeks. Doelman Rick van Hattum moest nogmaals zijn kunnen tonen om Griffioen het scoren te beletten en aan de overzijde van het veld  verzuimden zowel Bas van der Lugt als Mohamed el Azzouti  om de aansluittreffer te maken.

Ook direct na de aftrap van de tweede helft was El Azzouti dicht bij een doelpunt, maar hij produceerde een oprapertje voor keeper Rietveld. Oudewater nam weer wat initiatief en een schot van Simon la Lau werd op het laatste moment geblokt. Ook twee pogingen van Bart Griffioen liepen op niets uit. Toch viel dat derde doelpunt wel door toedoen van BeFair-speler Pieter Pols. Hij kopte de bal terug op zijn doelman die even afwezig was; 3-0 (54e min). Na een uurtje scoorden de Waddinxveners toch hun eerste doelpunt uit een strafschop, veroorzaakt door Niek Sluijs; 3-1. Met een buitenspeldoelpunt van Mohamed el Azzouti kwam BeFair terug in de wedstrijd; 3-2 (69e min.) En ook de 3-3 liet niet lang op zich wachten. De anders zo solide Oudewaterse defensie moest even passen en invaller Eijkelhof kon scoren; 3-3( 77ste min.) BeFair stroopte de mouwen nog eens extra op maar uiteindelijk kwam het zichzelf tegen. Door te fanatiek ten strijde te trekken veroorzaakte men hier en daar nog al wat ergernis. Nadat eerder een loeihard schot van Simon laLau fraai door doelman Van Hattum werd gered, was het uiteindelijk Wouter van Sprundel die zijn invalbeurt bekroonde met het winnende doelpunt; 4-3 (85e min) Dit trouwens na knap voorbereidend werk van Mike Rijsbergen.

SPV’81 – Rohda’76  0-2

Dat het een lastige wedstrijd zou worden voor SPV was, na de eerdere negatieve resultaten van opponent Rohda, wel te verwachten. Dat Rohda gewaarschuwd en vooral getergd was, werd direct vanaf minuut één duidelijk. Alle neuzen van de bezoekers naar voren en volop in de aanval. Diverse kansen boden zich aan, maar de SPV-keeper Johan de Vos wist de eerste twintig minuten zijn doel schoon te houden. Echter na knullig uitverdedigen van de groenen, kwam Polsbroek op een 0-1 achterstand te staan. Ook SPV wist enkele malen gevaarlijk voor het Rohda-doel te komen, maar het vizier van spits Sander Koolwijk stond niet op scherp. Een kopbal net over en een schot net naast waren de belangrijkste wapenfeiten van de thuisploeg in de eerste helft.

Toen SPV na de thee nog enkele malen de keeper van Rohda liet strekken, leek een omslag in het duel aanstaande. Er brak een periode aan, waarin er zichtbaar sprake was van een balans in de wedstrijd. Toen echter na veel pressie Rohda in de 70e minuut toch de 0-2 liet aantekenen, stroomde langzaam het geloof in een beter resultaat uit de ploeg van oefenmeester Gert Alblas. De afwezigheid van enkele basisspelers door vakanties en blessureleed hadden dus zijn tol geëist.

                       


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties