Dinsdag 13 maart 2018

Turbulent einde kraker Benschop-Lopik

De sterk spelende Jonathan Werrie in gevecht met matchwinnaar David Verweij.

door Joop Kurver

Ruim vierhonderd voetballiefhebbers waren naar het sportpark van Benschop gekomen om getuige te zijn van dé streekderby van de Lopikerwaard. In een sportief duel, waarbij de Benschoppers met 3-1 aan het langste eind trokken, eindigde de wedstrijd in het laatste kwartier met een kaartenregen, waarbij drie spelers van Lopik met rood het veld moesten verlaten.

Lopik, de met DESTO gedeelde nummer drie van de ranglijst, moest op bezoek bij Benschop, de lijstaanvoerder in de 3e Klasse D. Ook enkele raadsleden en de nieuwe burgemeester van Lopik Laurens de Graaf waren aanwezig om dit duel te aanschouwen. Beide trainer-coaches, Emanuel Sluis van Benschop en Bertus van Schaik van Lopik, beschikten over een compleet team met fitte spelers en hadden zich de hele week al voorbereid en opgeladen voor dit altijd spannende polderduel. Scheidsrechter, de heer A. Bax had de leiding in deze wedstrijd en de onpartijdige zou een belangrijke rol gaan spelen in deze voetbalkraker.

Verrassende start

Lopik begon met een sterke defensie en het enigszins mat spelende Benschop wist niet goed zijn draai te vinden. Na een mislukte aanval legde Jonathan Werrie de bal met uiterste precisie achter de verdedigingslijn van de thuisploeg en bereikte de vrije Bas Landman, die de bal onhoudbaar langs keeper Van Oort in de touwen schoot, en Lopik al in de 5e minuut op een 0-1 voorsprong bracht. Benschop was wel degelijk even van slag, maar herstelde zich en toonde veerkracht vooral ook door de inzet van de snelle Antonio op links. In de 14e minuut gaf Niels Beeres een lange bal richting David Verweij, waarbij Jacco Borst weggleed en David, hoger springend dan de uitkomende doelman Twan Schimmel, de bal in het verlaten doel kopte . Zo bracht hij tot opluchting van de Benschop aanhang de blauwwitten langszij, 1-1.

Jeroen Lamboo

Lopik was zeker niet aangeslagen en kwam zelfs twee keer dicht bij een voorsprong. Melvin Lamens kreeg een prima mogelijkheid, maar kopte precies in de handen van Mitchel van Oort. De Lopik supporters hielden de adem in toen de sterk spelende Jonathan Werrie leek te gaan scoren met zijn snoeiharde afstandsschot waarbij Schimmel al kansloos was. Benschop had geluk, want de bal kwam via de lat weer terug in het veld. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder, maar in de 40e minuut kwam Benschop na een dieptepass van Niels Beeres, met een uitstekende actie van Jeroen Lamboo op een 2-1 voorsprong.

Penalty en driemaal rood

Na de thee ging Lopik op jacht naar de gelijkmaker, maar Benschop speelde solide en loerde op de counter. In 75e minuut ontfutselde invaller Thomas Banfi de bal van aanvoerder Borst en passeerde doelman Schimmel, die hem daarbij licht aantikte en uit balans bracht. Penalty en rood besliste de warrig fluitende arbiter, die de wedstrijd niet echt goed aanvoelde, en gewoon geel had kunnen geven. David Verweij schoot de strafschop feilloos binnen, 3-1. De teleurstelling bij Lopik werd nog groter toen Bax de spelers Werrie en Van de Akker, die al geel hadden, voor niet noemenswaardige overtredingen een tweede gele kaart gaf, en dus met rood van het veld moesten. De frustratie was groot en Lopik wilde uit de wedstrijd stappen, maar kwam gelukkig tot inkeer na aandringen van de technische staf. Uiteindelijk een terechte winst voor Benschop, maar wel jammer dat deze faire derby zo moest eindigen. Na afloop was het gezeur gelukkig alweer snel vergeten en lieten de supporters van beide clubs zich in de afgeladen kantine de drankjes en hapjes weer heerlijk smaken.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties