Woensdag 9 januari 2019

TOP entertainment in de TOT 2000 PUB

door Laurens van Rens

Het swingde vorig weekend in Haastrecht, niet zomaar een muziekavondje maar een totale TOT 2000 PUB beleving was daarvan de oorzaak. Het zal een jaar geleden zijn dat ik Theo van de Kroon, Gerard van Vliet, Ben Overbeek en Jos Aerts de wens hoorde uitspreken om een muzikaal weekend op het eind van het jaar te gaan organiseren uitgaande van regionale bands, verder nog geen idee over hoe of wat.

Nou ze hebben de daad bij het woord gevoegd, de aanvankelijke onzekerheid over hoe en wat en het eventuele succes begon om te slaan toen de kaartverkoop echt begon te lopen ... uitverkocht dus! Het organiserende team was inmiddels vanuit Concordia uitgebreid met Rob van Zuilen en Jan Hoogendoorn en op zaterdag 29 en zondag 30 december was het dan zover.

In theater Concordia en het Grand Café vond dit bijzondere evenement plaats. Concordia werd omgetoverd in een muziekpaleis met meerdere podia, diverse bands speelden versterkt door een P.A. in de grote zaal waarbij de relaxte sfeer werd versterkt door een zithoek achter het podium te creëren waar je een filmpje kon bekijken of om gewoon 'ff te chillen' en er stonden genoeg hangtafels in de zaal. Opgemerkt mag worden dat in een cirkel van 30 km er uitstekende bands te vinden zijn in de regio. In totaal speelden er acht bands uit o.a. Schoonhoven, IJsselstein, Oudewater en Woerden, etc. en met veel succes gezien de volle dansvloer en de vrolijke gezichten.

De leeftijd van de muzikanten varieerde van net in de twintig tot bijna tachtig jaar wat terug te vinden was in de repertoirekeuze: feelgood disco, festivalrock, goed uitgevoerde seventies rock en uiteraard kwamen ook de Rolling Stones muzikaal langs.

In het Grand Café stond het open podium klaar om lokale ambities om te zetten in een optreden en was er onder de bezielende leiding van Gerard de POPquiz (die overigens in een opvallende outfit ook de 'over all speaker' was). Ook zagen we op dit podium de band 'Back in Town' terug in Haastrecht.

Op zondagavond om 21.00 uur gingen langzaam maar zeker de lichten uit en kan de organisatie terugzien op een meer dan geslaagd event. Ik heb het de organisatie nog niet gevraagd maar ik denk dat adel verplicht ....


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties