Woensdag 10 oktober 2018

Toneelgroep Graaf Jan speelt 'Vrouwen onder elkaar'

Wieneke Vermeulen, Monique van Randwijk, Simone van Randwijk, Merle Gepkens, Sjanie den Hartogh, Ilse Steenbergen en Leonie de Regt.

door Nancy Zwaal

Zeven vrouwen waarvan één hoogzwanger, de ander gaat trouwen en een Oma die alsmaar 'dorstig' is: 'Vrouwen onder elkaar'. De titel van het komische toneelstuk van Toneelgroep Graaf Jan. Vrouwen, geen mannen, allemaal op één podium. Stuk voor stuk een zeer eigen persoonlijkheid. Denk aan de hormonen van de hoogzwangere Yvonne van Dijk (Merle Gepkens), die alsmaar denkt dat de bevalling toch echt NU gaat beginnen. Of haar (over)bezorgde/voor iedereen willen zorgen, moeder Jet (Wieneke Vermeulen).

Jet, met haar goede bedoelingen, heeft een 'vrijgezellenavond' georganiseerd voor Kirsten (Simone van Randwijk). Dat moet natuurlijk allemaal goed verlopen. Maar hoe is dat mogelijk? Oma (Sjanie den Hartog) loopt alsmaar te klagen en heeft een erg uitgesproken mening over het huwelijk, dat zorgt voor de nodige spanningen tussen Oma en haar dochter en kleinkinderen. Maar ja, Oma heeft overal een oplossing voor, gewoon het (zojuist leeggedronken) glas hervullen.

Maar dat met een nieuw gevuld glas niet alle problemen verholpen zijn wordt al snel duidelijk zodra een vriendin; Sabine (Leonie de Regt) per ongeluk op het vrijgezellenfeest verschijnt. Vanaf het moment dat ze beseft dat haar vriendin gaat trouwen is er geen stoppen meer aan. Er kan geen normale zin worden afgemaakt zonder in huilen uit te barsten. Want ja, nu raakt ze haar oh zo lieve vriendin kwijt want die gaat natuurlijk trouwen..

Als dat al niet voor genoeg drama zorgt, duikt ook nog eens een lang niet geziene nicht op; Elke (Ilse Steenbergen) op, die ook voor aardig wat opschudding zorgt. Als je aan al dit drama dan nog een zeer jaloerse/autistische zus; Pamela (Monique van Randwijk) toevoegt, ontstaan er nogal bijzondere situaties.

Toneelgroep Graaf Jan bestaat inmiddels al 70 jaar, maar nog steeds staan ze met ontzettend veel passie op het podium. "Ons doel is toneelspelen en daaraan heel veel plezier beleven, waardoor wij onze bezoekers een fantastische avond kunnen bieden."

Toneelgroep Graaf Jan maakt twee producties per jaar voor een zo'n breed mogelijk publiek. Er wordt steeds gezocht naar variatie in de stukken om het voor iedereen boeiend te houden.

De nieuwe regisseur Eva Verweij wist het originele, vrij 'oubollige' stuk, om te zetten naar een modern (met house-muziek en al), up-to-date en luchtig verhaal. De verschillende karakters, de wisselwerking tussen hen en de vaart die erin zit maakt het een zeer komisch stuk, leuk om naar te kijken.

Dit verhaal betreft alleen maar vrouwen, omdat het uiteraard leuk is, maar ook omdat er helaas geen of weinig mannen meer spelen bij Toneelgroep Graaf Jan. Lijkt het je leuk om mee te spelen….je bent van harte welkom!!

Donderdag 11 en zaterdag 13 oktober wordt 'Vrouwen onder elkaar' uitgevoerd in het Sint Joseph. Voor degene die een totaal verzorgde avond uit willen, begint het bij het Oude Stadhuis waar je voor e 32,- (inclusief toegangskaartje) een heerlijk 3-gangenmenu kunt eten. Het is niet voor niets dat het avondje theater daar al begint, want het kan maar zo zijn dat u tijdens het eten 'bepaalde typetjes' tegenkomt.

Toneelgroep Graaf Jan heeft er enorm veel zin in. 'Montfoortenaren, je hoeft niet ver weg voor het theater, hier is ook talent! Kom, ervaar het zelf en GENIET'.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties