Woensdag 9 oktober 2019

Tijn Trijssenaar eerste kinderburgemeester van Oudewater

door Otto Beaujon

Tijn Trijssenaar, 11 jaar oud en leerling van de Jozefschool mag zich straks de eerste kinderburgemeester van Oudewater noemen. Op voorspraak van de jury gaat de gemeenteraad op donderdag 7 november Tijn officieel als eerste kinderburgemeester benoemen.

Ook de andere drie kandidaten maakten een hele goede indruk, maar de elfjarige leerling van de Jozefschool sprong er volgens de jury bovenuit. ,,We hebben gekozen voor Tijn, omdat hij zo overtuigend was en zeker van zijn zaak. Hij vindt het echt leuk'', luidde het oordeel van de jury. Die bestond - naast burgemeester Pieter Verhoeve - uit Kiki Zengerink en Lynn van der Weide. Deze twee meiden wonnen eerder dit jaar de gedichtenwedstrijd die onderdeel vormde van de dodenherdenking op 4 mei.

Wat ook in het voordeel van Tijn sprak, dat is zijn ervaring met representatieve functies: bij de viering van 750 Stad Oudewater in 2015 trad hij als 7,5-jarige op als ambassadeur van de organiserende stichting. Bij de naschoolse opvang maakte hij deel uit van de kinderraad van de Yellow Bellies. Tijn - die later mikt op een baantje als rechercheur - kijkt onwijs uit naar de invulling van zijn nieuwe functie: ,,Toen de burgemeester mij belde kon ik bijna niet geloven dat ik echt gekozen ben. Ik ben er erg trots op dat ik de eerste kinderburgemeester van Oudewater mag zijn''.

Samenwerking

Burgemeester Pieter Verhoeve: ,,Tijn gaat meepraten over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld over spelen, school of sport. Andere kinderen uit de gemeente kunnen de kinderburgemeester hierom vragen en informatie geven. Ik vind het belangrijk dat kinderen een stem hebben bij het besturen van Oudewater'', benadrukt Verhoeve.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties