Dinsdag 8 oktober 2019

Thema-avond over gamen

Gamen is een nadrukkelijk onderdeel geworden van de culturele context waarin wij leven, niet alleen als middel tot vermaak, maar ook als tool om te informeren en te onderwijzen. Tegelijkertijd kunnen games vragen oproepen. Daarom organiseert de Hervormde Gemeente van Linschoten op donderdag 10 oktober een thema-avond over dit onderwerp vanaf 19. 30 uur in verenigingsgebouw De Wingerd, Kerkplein 7 in Linschoten.

Hiervoor hebben zij kenner en ervaringsdeskundige dr. Frank Bosman uitgenodigd. Hij is als theoloog verbonden aan de Tilburg University en doet onderzoek naar het thema gamen in relatie tot religie. Hij kan er veel over vertellen, geeft regelmatig lezingen over de ins en outs van gamen en schreef er boeken over.

Op de thema-avond hoopt dr. Bosman de aanwezigen te informeren over de wereld van de games; wat gebeurt er in games, wat zijn evt. de gevaren, welke richtlijnen zijn er te geven aan ouders, welke spellen zijn wel/niet aan te raden, waar dreigt de verslaving? Natuurlijk is er ook gelegenheid eigen vragen te stellen.

Belangstellenden vanaf 12 jaar die meer over het onderwerp willen weten, zijn welkom.

Het belooft een boeiende en leerzame avond te worden.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties