Donderdag 11 oktober 2018

STV Lekstreek wint NK Clubs

In Heerenveen heeft STV Lekstreek zaterdag 6 oktober het Nederlands Kampioenschap voor clubs gewonnen. Het NK Clubs dat dit jaar voor het eerst werd georganiseerd is een wedstrijd waarin de twaalf best geplaatste clubs van Nederland de strijd met elkaar aan gaan in Thialf.

Elke geplaatste club mocht een team samenstellen, waaronder ook de topschaatsers die lid zijn van de vereniging.

Voor STV Lekstreek betekent dat dat onder andere Wereldkampioen Patrick Roest en Hein Otterspeer van Team Lotto Jumbo aan de start stonden.

Spandoeken en vlaggen

Naast Otterspeer en Roest deden voor STV Lekstreek ook Sacha van der Weide, Inge de Heer, Daphne de Ruiter, Leon de Hoop, Jesse Stam, Sjoerd IJzerman, Sophie Scheer, Lijnie Boele, Sandra van Wijngaarden, Sandra Dekker, Gerben van Leeuwen en Jeroen Schorning mee. Maar ook Richard Stolwijk als coach en Jacob Kleibeuker met Jerry van Herk als begeleiding hebben er voor gezorgd dat het team kon presteren. Niet alleen waren de deelnemers naar Friesland afgereisd, ook veel andere leden en supporters waren meegereisd naar de wedstrijd. Met veel spandoeken en vlaggen hebben zij de deelnemers naar de snelle tijden geschreeuwd.

Nadat eerst de junioren hun afstanden hadden gereden stond STV Lekstreek op de tweede plaats in het tussenklassement achter de Alkmaarsche IJsclub.

Baanrecord

In de laatste rit waarin Roest het opnam tegen Sven Kramer, reed Roest een tijd van 3.38.71 op de 3000 meter en won de rit daarmee van Kramer. De tijd van 3.38.71 was tevens goed voor een nieuw baanrecord op de 3000 meter in Thialf.

Na deze rit stond STV Lekstreek bovenaan in het klassement en heeft daarmee het kampioenschap gewonnen. Uiteindelijk ging Hardrijdersclub Heerenveen (HCH, van o.a. Sven Kramer) er vandoor met het zilver en de Alkmaarsche IJsclub met brons.

Trots

Berit van Dobbenburgh, voorzitter van STV Lekstreek: ''Ik ben een hele trotse voorzitter, dit hebben we als club geweldig gedaan, en ik had het eerlijk gezegd niet verwacht. Ik vond het geweldig om te zien, ook om onze subtoppers supertijden en persoonlijk records te zien rijden. Ik vind het ook fantastisch om te zien dat wij met zoveel supporters hier zijn, wat dat betreft winnen we het ook van de andere clubs. Wat een clubtrots. De beker gaat zeker mee naar de bijeenkomst van onze sponsors aanstaande woensdag om ook hen te bedanken en zaterdag naar het jeugdschaatsen, zodat we de jeugd enthousiasmeren lid te blijven van onze vereniging. Misschien staan zij over een aantal jaren ook wel aan de start van dit mooie toernooi. 5 oktober 2019 zullen we onze titel met verve verdedigen!''

Fantastisch

Patrick Roest gelijk na de race: ''ik denk dat we een hele mooie race hebben neergezet, elke keer in de binnenbocht reed ik er net voorbij, en ik wist dat ik de laatste binnenbocht had en dat gaf me wel goede hoop om de race te winnen. Dat we die cup nu pakken is heel mooi voor de club en ik ben blij dat ik het seizoen zo heb kunnen beginnen. En met alle support die mee is het natuurlijk ook fantastisch.''


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties