Woensdag 13 maart 2019

Roparunners van Steamwork overhandigen cheque

In het tenue van de loop uit 2015 heeft Sander Trijssenaar (rechts) de cheque overhandigd aan Mary-Ann Eijs van het hospice Oudewater (links).

door Gerard van Hooff

Concentrator voor Hospice Oudewater

Eén van de voorzieningen die het functioneren van een Hospice vergemakkelijken is de aanwezigheid van een zuurstofapparaat. In voorkomende gevallen moet dat worden besteld en alle logistieke mogelijkheden ten spijt wil dat nog al eens tot vertraging leiden. Het was voor coördinatrice Mary-Ann Eijs dan ook niet moeilijk om een antwoord te verzinnen op de vraag ‘wat te doen met de gift van het team Steamwork 293’. Er wordt een concentrator aangeschaft.

Zondag maakten de deelnemers aan de Roparun van de nood een deugd en kozen zij de accommodatie grenzend aan het hospice als eindstation van een estafetteloop die eerder die ochtend was gestart bij het gebouw van de scouting. Twee teams doorkruisten op de bekende wijze onze regio tussen Linschoten en Polsbroek. Begeleid door een fietser voor en een fietser achter de loper-van-dienst werden zo in een nat en winderig landschap een 50-tal kilometers overbrugd en wachtte hen een welverdiende lunch. Na een presentatie over de werkwijze van een hospice en de wijze waarop het ‘bijna-thuis-huis’ door gasten en hun familie wordt beleefd, bood Sander Trijssenaar namens het loperteam de cheque aan met een bedrag dat volstaat voor de aanschaf van het zuurstofapparaat. Onder de aanwezigen was een groot aantal lopers die meerdere keren deelnamen aan de Roparun die traditioneel startplaatsen heeft als Parijs en Hamburg en steevast na ruim 500 kilometer in Rotterdam eindigt. Sponsoring zorgt voor opbrengsten die aan uiteenlopende goede doelen worden besteed. Steamwork 293 ‘zetelt’ in Sliedrecht en is ook bij de eerstvolgende editie in juni weer van de partij


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties