Donderdag 11 juli 2019

Pleinconcert OBK in zon en regen

Muziekvereniging Marijke Geldermalsen aan de Lindenlaan in Driebruggen.

Muziekvereniging OBK Driebruggen in het Lingepark in Geldermalsen.

Anders dan gewend hield OBK zaterdag 6 juli haar traditionele pleinconcert, alleen was voor deze editie de samenwerking gezocht met de bevriende muziekvereniging Prinses Marijke uit Geldermalsen. Naast de stukken die de beide verenigingen op hun repertoire hadden werden 's morgens een aantal stukken ingestudeerd die 's middags gezamenlijk gespeeld zouden worden.

De start was om 13.00 uur met het opleidingsorkest van OBK dat een aantal vlotte nummers ten gehore bracht. Daarna was het blazen aan het grote orkest met een drietal stukken en werd vervolgens plaats gemaakt voor Prinses Marijke. Het concert in Driebruggen werd afgesloten door een gezamenlijk optreden van beide verenigingen. Het verzamelorkest van ruim zestig muzikanten liet fraaie muziek horen bestaande uit verschillende stijlen zoals een Spaanse Paso Double, swing, maar ook een prachtig gedragen stuk van Jan van der Roost.

Natuurlijk werden ook weer de loten getrokken van de grote verloting. Mooie prijzen voor de gelukkige winnaars!

Hierna was het nog niet gedaan, in Geldermalsen zou immers nagenoeg hetzelfde programma worden gepresenteerd. Maar daar had het weer andere ideeën over. Gelukkig konden beide verenigingen hun stukken nog ten gehore brengen in een tent. Deze was met een vooruitziende blik opgezet, maar een gezamenlijk optreden zat er niet. Helaas goot het inmiddels en de tent was te klein om beide orkesten droog te houden. Desondanks was het een mooie dag met veel publiek die gezellig werd afgesloten met een barbecue voor de muzikanten bij het clubhuis van Prinses Marijke.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties