Zondag 11 februari 2018

Playbackshow laat De Klepper op haar grondvesten schudden

De winnaars - De meiden van de Jozefschool - en jury op het podium.

De playbackshow tijdens het kindercarnaval in De Klepper was een ongekend feest. De uitgedoste aanwezigen werden meegenomen op een muzikale tocht langs de pinguïns op de Zuidpool, via Rusland en Spanje naar de cowboys in Noord-Amerika. Het publiek zag dans, playback en prachtige kostuums.

De dames Isa, Tara en Zoë namen de - spannende - aftrap. Op het nummer I'm an Albatrouz lieten de dames, verkleed als duivelinnetjes, een knap stukje dans- en playbackwerk zien.

Victoria en Elisabeth namen ons, op een mix van verschillende nummers, mee vanuit Nederland naar Rusland en Spanje. Door hun acrobatische sprongen en trucs met twee ballen had het geheel meer weg van een circusact, maar dat maakte het niet minder vermakelijk.

Uivergeins talent

Emmy en Lotte zorgden ervoor dat de voetjes van de vloer gingen. Verkleed als pinguïns, dansten ze de Pinguïndans en het publiek danste vrolijk mee. De dames Joy, Tatum, Saar en Evy maakten knappe radslagen op het podium, waarna Fabiënne en Floor met een mooi toneelspel het nummer Me and my selfie uitbeelden. Wat een talent woont er in Uivergein! Daar was ook de jury; prins Harold en zijn (jeugdig) gevolg, het volmondig over eens. De complimenten over de optredens waren dan ook niet van de lucht.

"Een glimlach op je toet, dat is helemaal goed."

Bij de start van de playbackshow waren er vijf acts die zich hadden aangemeld. Op de oproep om je alsnog aan te melden, werd gretig gereageerd. Dit resulteerde in een deelnemersaantal van acht. De twee meiden Beau en Bren schreven zich pas tijdens de playbackshow in, maar dit deed niets af aan hun show. Met het nummer Cowboys en Indianen zorgden ze voor een feestje. De jury was onder de indruk van dit jonge talent: "Jullie hebben een glimlach op je toet, dus dat is helemaal goed", aldus hofdame Angelique.

Shirt uit

Bas en Leo besloten ook spontaan om mee te doen aan de playbackshow. De twee jongste deelnemers én de enige jongens, gaven een geweldig optreden weg op het nummer Shirt uit en zwaaien. Bij gebrek aan een shirt, werd de sjaal van de nek gehaald en driftig door de jongens in het rond gezwaaid. Ze kregen alle aanwezige Uivergeinen aan het dansen!

Zoals het een echte playbackshow betaamt, kan er maar één de winnaar zijn. 'De meiden van de Jozefschool', die zich overigens ook pas op het laatste moment inschreven, kregen de voetjes van de vloer en alle handen in de lucht. Door de inzet van de polonaise op het podium, lieten ze De Klepper op haar grondvesten schudden. Zij kregen van de jury maar liefst 176 punten voor hun dans, playback en kleding en waren daarmee de winnaars van de Playbackshow 2018. De nummers 2; Bas en Leo en 3; Isa, Tara en Zoë deden met hun puntenaantal van respectievelijk 168,5 en 167 bijna niet voor elkaar onder.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties