Dinsdag 13 februari 2018

Pelgrimstocht van Pastor Huub

De Parochie Pax Christi, waaronder de Franciscuskerk in Oudewater valt, organiseert dit jaar voor de zesde keer in het kader van de vastenactie een pelgrimstocht. De veertigdagentijd is een tijd van bezinning en vasten. In de veertigdagentijd mogen we aansluiten bij het thema van de vastenactie: 'Mijn vasten is……'. Pastor Huub Spaan heeft dit thema ingevuld met: 'Mijn vasten is een half uur per dag op pelgrimstocht'.

Pastoor Huub nodigt iedereen uit met hem mee te wandelen vanaf een andere parochiekerk in Woerden, Meije, Kamerik en Oudewater. Elke dag (behalve op zondag) wordt er vanaf aswoensdag 14 februari vanuit één van de vier parochiecentra in de parochie Pax Christi gepelgrimeerd. In Oudewater is de start vanuit het H. Leven.

De tien data voor Oudewater zijn: donderdag 15 februari, dinsdag 20 februari, zaterdag 24 februari, woensdag 28 februari, dinsdag 6 maart, donderdag 8 maart, dinsdag 13 maart, maandag 19 maart, maandag 26 maart en vrijdag 30 maart.

Aanvang van de wandeltocht is om 09.00 uur.

We beginnen met het aansteken van een kaars, het lezen van het Evangelie van de dag en een korte overdenkingtekst. Dan klinkt: 'Gaat u met mij mee?'. Na de pelgrimage staat de koffie of thee klaar. Een vrijwillige bijdrage voor de koffie kunt u deponeren in het koffiepotje. Dit jaar ondersteunen we het project van de vastenactie in het campagneland Zambia. Vanaf tien uur gaat ieder weer zijn eigen weg.

U bent van harte uitgenodigd.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties