Donderdag 11 januari 2018

Oudewater Live! biedt inwoners schitterend popdrieluik

Foto 1: Wim Klever, foto 2: Rock Division, foto 3: Foggy Trail

door Aad Kuiper

Wim Klever, al jaren met muziek bezig, heeft een bijzonder aantrekkelijke muziekavond weten te organiseren in het Muziekhuis. Met muziek voor mensen met uiteenlopende smaken, maar allemaal van een behoorlijk hoog niveau. In de zestiger en zeventiger jaren was Oudewater een soort bluesrockbastion met verschillende bandjes, maar daarna stond de tijd niet stil en de muziekgeschiedenis van Oudewater was zeker nog niet afgelopen. Rock Division bijvoorbeeld bestaat al 43 jaar en is nog springlevend en er is nog meer.

Toen hij op de lagere school zat, was Wim Klever al lid van Muziekvereniging Juliana, een traditionele fanfare met een orkest en een drumband in echte uniformen. Hij speelde toen trombone in de fanfare, maar was ook actief in de blaaskapel en een 'bruiloftsbandje'. Op zijn zestiende al begon hij in Oudewater met een rockband die onder verschillende namen actief is geweest, maar nu Rock Division heet. Al bladerend door oude IJsselbodes komen de namen Kroos en Dirty Herrie boven drijven.

"We maakten vroeger wel eigen muziek en hebben zelfs cd's gemaakt", vertelt Klever alleszins bescheiden. "Maar nu zijn we een coverband. We spelen nummers uit vooral de 90's en 00's van bij voorbeeld de Red Hot Chili Peppers, Metallica, Foo Fighters, REM, Pearl Jam, …"

Wim Klever noemt in een rap tempo nog een aantal namen van grote bands op. Hij laat ook weten dat Rock Division, een zesmansformatie is met zanger en zangeres, al jaren in dezelfde bezetting speelt en min of meer regelmatig optreedt voor een groot publiek op motordagen en tentfeesten, maar ook bij intiemere gelegenheden in verschillende cafés. Wanneer je overigens naar de website van de Rock Division gaat, word je zeker aangenaam verrast.

"Vroeger speelden we nog wel in Tjou op Koninginnedag", vertelt Klever verder. "Maar de laatste tijd is er niet zoveel muziek meer in Oudewater. Daarom organiseer ik het zelf maar."

Rock Division blijkt de hekkensluiter op de avond in januari. De avond opent namelijk met een trio dat fijne kleine muziek ten gehore brengt. Covers van Cyndi Lauper, Lisa Hannigan en anderen worden vertolkt door een drietal dames met gitaar en wat percussie. Pretty Small heet het trio dat uit Montfoort komt. Dan komt een tweede band waarin Wim Klever ook speelt. Terwijl hij in Rock Division basgitaar speelt, speelt hij in een nog betrekkelijk jonge spinn-off van die rockband, Foggy Trail, akoestische gitaar. Foggy Trail, een singer-songwriterbandje, speelt eigen muziek, met akkoorden die buiten de geijkte patronen vallen en allemaal teksten van eigen hand: "Ik begin met de muziek", vertelt Wim, "maar de teksten hebben wel degelijk inhoud. Zekere muziek roept bepaalde gedachten op. Een liedje is wat mij betreft een sfeerplaatje."

En, opnieuw, bij een bezoek aan de website van Foggy Trail, is de muziek verrassend.

"We hebben met Foggy Trail, Leo Spanenburg, Paul Sangers, Rob Troost en ik, wel al een paar keer eerder opgetreden, maar zijn nu voor het eerst in Oudewater zelf."

Voor muziekliefhebbers is dit 'Oudewater Live!' bijna een must. Dit drieluik van bandjes met een dergelijke diversiteit aan muziek vindt plaats op zaterdag 20 januari. Kaarten zijn voor € 7, = verkrijgbaar bij de EMTÉ in Oudewater en bij de zaal; Muziekhuis Oudewater, Kapellestraat 39.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties