Woensdag 23 augustus 2017

Op survival bij de Vakantie Bijbel Week in Benschop

In Benschop is het al 26 jaar een traditie: in de laatste week van de schoolvakantie wordt een grote tent opgezet op het terrein van voetbalvereniging Benschop. Drie dagen lang wordt er gezongen, geknutseld, getimmerd en gesport.

De Vakantie Bijbel Week wordt georganiseerd door de twee protestantse kerken in het dorp. Dit jaar mochten zij zo'n 125 kinderen verwelkomen en stonden de dagen in het teken van het thema (T)op Survival. Buiten werden er dan dit jaar ook geen hutten gebouwd, maar een heuse stormbaan. Af en toe een bui regen mocht de pret niet drukken, er werd druk doorgebouwd. Op de laatste dag konden de kinderen de stormbaan zelf uitproberen.

Tijdens de dagen zijn een groot aantal vrijwilligers actief om de kinderen te begeleiden. Een groot deel van de vrijwilligers zijn tieners en jongeren. Wat hen beweegt? Veel tieners vinden het leuk om met kinderen te knutselen. Ook de gezellige sfeer in de tent spreekt hen aan, het gevoel hebben dat ze erbij horen. Ze vinden het fijn om hun steentje bij te dragen aan de gemeente. Zelf zijn ze er als kind ook 8 jaar lang naar toe geweest. Ze vinden het belangrijk dat de kinderen nu het net zo leuk hebben als zij het vroeger zelf hadden. En ook dat deze traditie in stand gehouden kan worden.

Op dinsdagavond hadden de tieners hun 'eigen' avond in de tent: er werd er een speciaal Youth Event georganiseerd in het teken van het spel Escape Room. Welk groepje kan het snelst alle raadsels oplossen en codes ontcijferen? Spannend, en ook gezellig om even bij te kletsen met vrienden. Op woensdagavond waren ruim 100 mensen op de jaarlijkse BBQ.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties