Woensdag 5 december 2018

Op de valreep goede zaak voor MSV’19

door Gerard van Hooff

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Pollé uit Gouda kon het aantal toeschouwers langs de lijn niet wedijveren met de groep die zich in de warme kantine laafden aan de grote beeldbuis, waarop Feijenoord-PSV te zien was. Op basis van de kreten uit deze ruimte konden de echte supporters van MSV dan wel Stolwijk de ontwikkelingen zijdelings volgen.

Met als doel zich te plaatsen voor het seizoenvervolg dat op basis van de stand op de ranglijst per 27 januari kan worden verkregen ging de wedstrijd van acquit.

De Montfoorters kwamen meteen al een aantal malen goed door via de rechterflank, maar verzuimden de mogelijkheden te verzilveren. Jort van Geffen stiftte over, Mark Kemp schoot over het doel van Harvey van der Stelt en spelmaker Timo Bakker koos voor terugleggen waar afronden geboden was. Pas halverwege de eerste helft trachtte Stolwijk aanvallend iets terug te doen, maar zette Stein Groenewoud centrumspits Verkaik tijdig en letterlijk de voet dwars. Het Stolwijkse aanvalsspel was overigens louter gebaseerd op de spits die tot taak had duels te winnen en zijn ploegmaten te laten profiteren van zijn duelkracht. In deze opzet slaagden de Stolkers na precies een half uur spelen. Verkaik vocht op de rand van de zestien een confrontatie uit met verdediger Kolfschoten, raakte hierbij zelf geblesseerd maar bood niettemin zijn collega Christian Both de gelegenheid toe te slaan. MSV-doelman Wesley Oostrom was geslagen; 0-1.

Eenzaam en alleen

Vlak hierna ondernam rechterspits Rick van Eijk namens Stolwijk een rush die pas op de achterlijn kon worden onderbroken ten koste van een hoekschop. Uit de kantine weerklonk tegelijkertijd het lawaai vanwege het tweede doelpunt van Feijenoord. De bezoekers betrokken meteen weer de verdedigende stellingen, hielden voortdurend vier man achterin en putten zich uit de verdediging gesloten te houden en weinig ruimte weg te geven. De 'arme' centrumspits stond vaak eenzaam en alleen. Montfoorter Timo Bakker stelde de Stolwijkse goalie op de proef met een schot langs de muur en Wouter Scholman liet de bal met de buitenkant van de schoen op een meter hoogte langs de doelmond zeilen. Met rommelig voetbal werd de pauze gehaald.

Strijdplan ontbreekt

Ook in de tweede helft was het balbezit voornamelijk voor de thuisploeg, die echter niet kon bogen op een zichtbaar strijdplan. Het meeste loopwerk werd verricht door de youngsters Bakker en Junior Kolfschoten, maar hun pogingen tot vloeiende combinaties te geraken strandden bij de spelopvatting van de 'oudere' spelers. Toch kwamen de Montfoorters na een ruim uur spelen aan de gelijkmaker. Net had de hamstring van Stolwijker Van Eijk laten blijken dat het wel genoeg was, of Jort van Geffen liet vanaf de rand van het strafschopgebied een venijnig schot los. Harvey van der Stelt pareerde de bal vakkundig maar had geen antwoord op de rebound van Wouter Scholman; 1-1. Middenvelder Mark Kemp was direct na het hervatten van het spel succesvol. Hij miste het doel op een haar. Onder impuls van Timo Bakker probeerde MSV de wedstrijd naar de hand te zetten. Een reeks voorzetten belandde voor het heiligdom van Van der Stelt die zich in de 74e minuut op de doellijn moest laten assisteren door verdediger Niels Verkade.

Voor de winst

Het werd gaandeweg steeds meer MSV wat de klok sloeg. Stolwijk slaagde er niet meer in het spel te verplaatsen. Op de ene kans na die zich altijd voordoet. Dit keer was deze voor doelpuntenmaker Both. Te elfder ure kon hij nog van het scoren afgehouden worden en oogstte hij in de 84e minuut van de officiële speeltijd slechts een corner. Nog geen minuut later was het 2-1 in Montfoorts voordeel. Stolwijk-aanvoerder Mark Hoogenboom gaf ongewild een hoekschop weg en hieruit sloeg Jort van Geffen toe; 2-1 (85e min). De laatste schermutselingen bestonden uit het wegsturen van Stolwijk-trainer Rob van Gardingen en het hanteren van het weg-is-weg principe waarmee MSV de wedstrijd over de streep trok. Het was een uiterst matige vertoning met veel 'onzichtbare' voetballers.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties