Woensdag 10 januari 2018

Nieuwjaarsconcert Linfano

Zaterdagmiddag 13 januari om 15:00 uur verzorgt muziekvereniging Linfano samen met de leerlingen van de Prins Clausschool een nieuwjaarsconcert in Dorpshuis De Vaart in Linschoten. Het thema van dit concert is 'Kinderen laat je horen!'. De te spelen stukken zijn zo gekozen dat het concert toegankelijk is voor een breed publiek. De toegang is gratis.

Prins Clausschool

De Prins Clausschool heeft bij het Fonds voor Cultuurparticipatie een subsidie aangevraagd en toegewezen gekregen. De school is hiervoor een samenwerking aangegaan met Linfano. De leerlingen krijgen op school elke week muziekles van Vincent Verhage en leren dan ook een instrument bespelen. Tijdens het nieuwjaarsconcert krijgt elk kind uit groep 5,6 en 7 van de Prins Clausschool de gelegenheid mee te spelen met de fanfare van Linfano. Er worden een tweetal werken ingestudeerd en deze zullen de kinderen samen met de fanfare, dus als één groot orkest uitvoeren tijdens het concert, zodat de kinderen eens ervaren hoe het is mee te spelen met een echt orkest! Hoe gaaf is dat!

Een greep uit het programma: Linfano speelt o.l.v. dirigent Vincent Verhage een aantal klassiekers om het nieuwe jaar te verwelkomen zoals de Egyptischer Marsch van Johann Strauss Jr., die in 1869 voor de officiële opening van het Suezkanaal werd gecomponeerd en in première ging in Port Said.

Linfano gaat ook een Spaans werk spelen, namelijk La Virgen de La Macarena van Bernardo Bautista Monterde. Dit is een traditioneel stierengevechtlied Linfano speelt dit werk met Marc Busscher op solo trompet. Deze in Linschoten woonachtige freelance trompettist en geluidstechnicus treedt regelmatig op als remplaçant bij grote symfonieorkesten. Kortom, het concert belooft een verrassend muzikaal feestje te worden, met onverwachte gasten, prachtige verhalen en bijzondere composities van verschillende componisten. U komt toch ook?

Na afloop is er gelegenheid voor het publiek om samen te toosten op het nieuwe jaar.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties