Maandag 15 april 2019

Moderne vossenjacht: 'Zoek de Inbreker!'

Woensdagavond 17 april mag heel Oudewater deelnemen aan een spel waarbij het gaat om de rol die social media kunnen spelen bij het werk van de politie. Anders gezegd: hoe je via bijvoorbeeld een buurtpreventie-app de politie kunt helpen bij het opsporen van verdachten.

Om mee te kunnen spelen heb je een smartphone nodig, en moet je je van tevoren aanmelden via boefindewijk@oudewater.nl. Kinderen onder de 18 mogen meedoen onder begeleiding van een volwassene, en volwassenen mogen zich laten assisteren door hun kinderen.

Plaats van actie is de brandweerkazerne aan de Westsingel. Om 19.00 uur precies geven de wijkagenten uitleg, en dan worden er drie spelrondes gespeeld, waarbij het er om gaat de boef te vinden. Gebruik daarbij je eigen ogen en oren. Van de politie krijg je aanwijzingen over de plaats waar de boef zich verstopt heeft. De aanwijzingen zullen hoofdzakelijk gegeven worden via Twitter en Instagram en via de WhatsApp Buurtpreventiegroepen. Door samenwerking kun je dan de boef lokaliseren en de politie helpen hem te vangen. Rond 21.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Deelname is gratis.

De afgelopen weken heeft de politie al voorbereidend werk gedaan bij de groepen 7 en 8 van de Jozefschool en Klavertje Vier (andere scholen volgen), bij FC Oudewater en via de Yellowbellies. In de supermarkten en in de wijken heb je vast al wel de poster 'Boef in de wijk' zien hangen. De politie raadt alle deelnemers aan hun vast te volgen op

Twitter  @PolitieOW

en Instagram  @wijkagent_Oudewater

Dit spel wordt georganiseerd door gemeente, politie en brandweer die hun brandweerpost ter beschikking hebben gesteld.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties