Woensdag 15 mei 2019

Medaille met een kleine bijsmaak

Een mooie tweede prijs met een kleine bijsmaak voor Damiën den Bleker

Op zondag 12 mei stonden drie judoka's van Proost Sport uit Oudewater op het 24e Houvast Judotoernooi te Mierlo. Het toernooi werd gehouden in sporthal De Weijer.

In de ochtend mocht Senna Groothedde -57 kilo aantreden in de categorie meisjes -18 jaar. Zij startte zeer goed met ippon winst. In de tweede ronde trof zij de latere kampioene en verloor. In de verliezersronde won zij twee keer op rij met ippon. Om het brons leek het goed te gaan, binnenwaartse haak, wazari en een houdgreep. Senna kreeg haar tweede wazari maar de hoek scheidrechters besloten anders, 9 seconden dus geen tweede wazari. Daarna kreeg zij een worp tegen en een verwurging, een vijfde plek resteerde.

In de middag groepen waren eerst de jongens -18 aan de beurt. Syme van Vuuren -81 kilo startte net zoals Senna, vol ippon winst. Helaas waren de daarop twee tegenstanders te sterk voor hem, wel zeer hard geknokt.

In de laatste groep was het de beurt aan de senioren. Damiën den Bleker (-73 kilo) moest meteen vol aan de bak, won met een schitterende ippon. Daarna moest hij het opnemen tegen een gewiekste Belg uit de -66 kilo. De partij ging gelijk op waardoor ze door moesten in de golden score. Hier wist Damiën de Belg te werpen in een wazari. In de finale is de winst aan hem voorbijgegaan doordat de scheidsrechter een verkeerde beslissing heeft genomen. Een mooie tweede prijs met een kleine bijsmaak.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties