Donderdag 11 oktober 2018

Marjon (28) bezoekt hulpvrager Rowan: “Ik zie het als vanzelfsprekend”

“Als iedereen vrijwilligerswerk zou doen, zouden we de wereld zeker een stukje mooier maken”, dat vindt Marjon, één van de SWOM vrijwilligers. Zij zocht in Google naar vrijwilligerswerk en kwam uit bij SWOM. Eén van de medewerkers van team welzijn bracht haar in contact met hulpvrager Rowan Post (33). Sindsdien zoekt ze hem regelmatig op.

Rowan vertelt: “Ik was een beetje eenzaam. Ik had mijn kinderen en voor de rest niets. Ik heb niet veel mensen om mij heen. We hadden bovendien een moeilijke baby die veel huilde. Via het jeugdteam die ons hierbij hielp, kwam ik in contact met Katja Appelman, medewerker team welzijn bij SWOM. Bij haar gaf ik aan dat ik het fijn zou vinden als ik ergens naar toe kan gaan, waar ik even geen kinderen heb. Gewoon even face-to-face met iemand praten, zonder kindertaal. Ik zat alleen maar binnen, de muren kwamen op mij af. Toen kwam Marjon. Het klikte. Met haar kan ik goed praten. Nu zijn we al weer twee jaar verder.”

Onbaatzuchtig

In het begin was het voor beiden even aftasten, maar Rowan was al lang heel blij dat er iemand kwam. “Ik vind de meerwaarde er echt in zitten dat je even niet druk bezig bent met de kinderen. Even de gedachten verzetten…” Marjon lacht: “Anderen zeggen wel eens: ‘Wat goed dat je dat doet’, maar ik zie het als vanzelfsprekend. Voor mij is het ook even gezellig, niet aan werk denken. Ik weet niet of voldoening het juiste woord is. Dat ik mijzelf onbaatzuchtig kan inzetten, zonder iets terug te verwachten. Dat is het voor mij.”

Flexibel

Als zelfstandig fotografe kan Marjon haar eigen tijd indelen. Ze komt dan ook op flexibele tijden bij Rowan, wanneer het uitkomt. “De laatste tijd heb ik het iets drukker. Dus, kom ik iets minder lang. Dat kan ook, nu Marissa (ook een SWOM-vrijwilliger) er bij is gekomen. Marissa is een spontane, leuke meid. Zo wisselen we elkaar goed af.”

Uit de put

Rowan denkt dat het belangrijk is dat er meer – met name jongere - vrijwilligers komen. “Als ik zelf in een betere positie zat, zou ik ook dit soort ondersteuning willen bieden. Misschien komt die tijd nog, als ik wat beter in mijn vel zit… Omdat ik nu zelf ervaar hoe het is om een hulpvraag te moeten stellen, zou ik op termijn nog wel eens wat willen terugdoen. Hulp te krijgen van Marjon en Marissa, dat heeft me echt uit de put getrokken.”

Meer mensen als vrijwilliger

Ook Marjon is van mening dat meer mensen zich zouden mogen inzetten als vrijwilliger. “We hebben het allemaal heel druk en we hebben geen tijd. Veel mensen denken dat het heel veel tijd gaat kosten. Dat is niet zo. Je kunt het prima erbij doen. Het kost niet veel, maar levert veel op voor de ander. Ik hoop dat met ons verhaal meer jongere mensen zich aangesproken voelen om ook zoiets te doen!”

 

Marjon is om privacyredenen een fictieve naam

 

Vrijwilligersmarkt 2018

 

Met elkaar en voor elkaar

Ben je benieuwd welk vrijwilligerswerk je allemaal kunt doen? Kom dan naar de vrijwilligersmarkt die SWOM organiseert samen met o.a. Stichting Wegwijs, De Zonnebloem, Wereldwinkel Montfoort en de Nederlandse Patiëntenvereniging.

Vrijwilligerswerk is er voor jong en oud. Zoek je een stage, ben je gepensioneerd of wil je naast je betaalde baan graag nog iets doen. Op deze markt vind je diverse vacatures voor vrijwilligers, van tuinman tot begeleider van het naaiatelier, van maatje tot chauffeur of begeleider van iemand die in een rolstoel zit en nog veel meer.

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk? Werk waarmee je direct bijdraagt aan de levensvreugde van mensen, eenzame ouderen, mensen met een beperking en andere kwetsbaren in onze omgeving. Kom dan een kijkje nemen op de vrijwilligersmarkt. Je bent van harte welkom op

Vrijdag 12 oktober

14:00-16:00 uur

SWOM DoeMeeHuis, Kasteelplein 7

Montfoort

Heb je vragen of wil je meer informatie over onze vrijwilligersmarkt neem dan contact op met SWOM team welzijn, telefoonnummer 0348-469109 of mail naar welzijn@swomontfoort.nl


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties