Donderdag 10 januari 2019

Linfano en Ons Genoegen luiden 2019 in met nieuwjaarsconcert

door Siem van der Burg

U hoeft niet te kiezen. Op 12 januari houden zowel 'Linfano' als 'Ons Genoegen' hun nieuwjaarsconcert. Linfano doet dat om 14.00 uur in Dorpshuis De Vaart in Linschoten en Ons Genoegen volgt om 19.00 uur in het St. Josephgebouw in Montfoort. Beide nieuwjaarconcerten gratis bezoeken behoort tot de mogelijkheden.

Lifano

Bij Linfano staat er veel filmmuziek op programma. Net als vorig jaar zullen ook de kinderen uit groep 5,6 en 7 van de Prins Clausschool de gelegenheid krijgen om mee te spelen met de fanfare van Linfano. De basisschool is een paar jaar geleden een samenwerking aangegaan met Linfano. De leerlingen leren op school een instrument bespelen. Ze hebben een paar liedjes ingestudeerd en deze zullen ze samen met de fanfare, dus als één groot orkest uitvoeren tijdens het concert.

Het leerlingenorkest en de fanfare van Linfano spelen onder leiding van dirigent Olaf Schipper een aantal klassiekers van Johann Strauss. Maar volgens de vereniging hoeven we niet bang te zijn voor een eentonig marsen-programma. Swingen kan ook op de filmmuziek van Disney's 'The Incredibles', 'Lion King' en 'Brave'. Er kan ook nog genoten worden van de mooie klanken van de muziek van Dances with wolves.

Ons genoegen

Bij Ons Genoegen zal het fanfare orkest en het leerlingenorkest verschillende muziekstukken ten horen brengen. De jeugd van het leerlingenorkest mocht zelf een keuze maken van de nummers. Op het programma staan 'Peking Duck', 'My First Blues', 'Old Comrades' en 'Fascinating Drums'. Dat laatste nummer met een hele mooie drumsolo. Het fanfareorkest speelt onder andere nummers van Vera Lynn, maar ook Hollandse Hits van Jan Smit, Nick & Simon, Gerard Joling en Marco Borsato. Daarnaast zal de Twirl & Dance-groep een tweetal optredens verzorgen. Samen spelen ze dan nog 'The Lion King' en 'Happy New Year'.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties