Donderdag 8 november 2018

Leuks voor weinig tijdens Sale Oudewater

door Ellen van Leeuwen

Aanstaande vrijdag en zaterdag is er op Donkere Gaard 17 een pop-up Sale. Mooie tweedehands (merk)kleding wordt verkocht voor kleine prijsjes. Met het geld dat de verkoop oplevert wordt een feestdag georganiseerd voor eenzame mensen in Oudewater.

"Ik ga eerst eens kijken wat ik in mijn kast heb hangen, voordat ik weer wat nieuws koop." Zo bespreken vriendinnen Emmy van de Wege, Gerdine Janmaat en Jacqueline van der Werf hun (luxe) probleem van kledingoverschot. "Je hebt vaak zoveel dingen in de kast hangen waar je niets mee doet." Verkopen dan maar? "Ja maar dat is ook wat, je eigen kleding verkopen en daar geld voor krijgen. Dan moet het geld naar een goed doel!" Van het één komt het ander, er wordt een goed doel bedacht - een feest voor eenzame ouderen - en er worden meer vriendinnen opgetrommeld om samen Sale Oudewater te organiseren.

Tweede ronde

Overbodige kleding én schoenen van de vriendinnen, en andere vrouwen, worden op 9 en 10 november verkocht in de tijdelijke - pop-up-winkel aan Donkere Gaard 17. Het is kleding die nog prima een tweede ronde meekan. "We hebben de ingeleverde kleding kritisch gesorteerd. Beschadigde of vieze kleding hebben we eruit gehaald." De kleding wordt voor kleine prijzen verkocht. "Voor 5, 10 of 20 euro kun je echt iets heel leuks kopen."

Met het geld dat wordt opgehaald willen de dames een feest organiseren voor eenzame ouderen, of eigenlijk alle eenzame mensen in Oudewater. "Het mogen ook jonge mensen zijn die thuis zitten en weinig mensen om zich heen hebben." Wat precies die inhoud van het feest wordt, is afhankelijk van de opbrengst. De dames hebben grootste plannen. "Wie weet kunnen we Willeke Alberti vragen…" Wordt vervolgd!

Sale Oudewater is op vrijdag 9 november van 14.00 tot 21.00 uur en op vrijdag 10 november van 09.00 tot 16.00 uur aan Donkere Gaard 17.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties