Zaterdag 9 februari 2019

Kleuters Jozefschool op verkenningstocht naar KUNST

In het kader van het Rembrandtjaar hebben de drie kleuterroepen van Basisschool St. Jozef de afgelopen weken een verkenningstocht gemaakt naar de verschillende vormen van Kunst.

Hierbij stond het prentenboek De Kunstbus centraal. Deze bus werd bestuurd door Rembrandt van Rijn. In de bus zaten verschillende kunstenaars, die allemaal hun eigen schilderij maakten. De kinderen maakten kennis met schilders, zoals Mondriaan, Rembrandt, van Gogh en Kandinsky. Ze hebben ook allemaal hun schilderij gemaakt, een zelfportret of de Zonnebloemen van Van Gogh. Daarnaast kwamen ook beeldhouwen, muziek en dans aan bod. Elke week was er wel een speciale activiteit.

In de eerste kunstweek verzorgde dansdocente Maxime Jongerius een gastles geven voor iedere groep. Ook aan de ouders werd gevraagd of zij wilden meewerken aan het kunstproject. Zo was er een vader, die met zijn gitaar naar school kwam. Onder begeleiding van zijn gitaarmuziek werden diverse liedjes gezongen. De kleuters mochten zelfs even op zijn gitaar spelen. In de laatste week kregen de kleuters bezoek van het poppentheater Dubbele Jan met de leuke voorstelling 'Een huis voor Harry'.

Als afsluiting van het project werden de klaslokalen vrijdagmorgen omgetoverd tot een waar museum. Met zoals in een echt museum werden er hekken met lint geplaatst met de bordjes 'Niet aanraken aub' en op de tafels lagen mooie kleden om de kunstwerken van de kinderen nog meer tot uiting te laten komen.

Aan het eind van de ochtend gingen de deuren open van het Kleuterkunst-Museum voor de papa's, mama's, opa's en oma's. Zij werden enthousiast rondgeleid door hun (klein) kind en de verwondering over al die prachtige kunstwerken was van hun gezichten af te lezen.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties