Zaterdag 9 februari 2019

Kids in Concert druk bezocht

Muziekvereniging Ons Genoegen organiseerde de 7e editie van 'Kids in Concert'. Een concept waarbij de gehele uitvoering draait om leerlingen die zowel solo als in groepjes kunnen laten horen wat ze (al) kunnen. Bovendien wordt er op de dag een nieuw muziekstuk ingestudeerd welke diezelfde middag nog wordt uitgevoerd door de beide leerlingenorkesten.

Het leerlingenorkest o.l.v. Jan de Koning en de leerlingen drumband o.l.v. Betty Schrijvershof hebben het muziekstuk 'Playground' van Ivo Kouwenkoven ten gehore gebracht, hetgeen prachtig uitgevoerd werd! Het muziekstuk bestond uit vier gedeelten, 'Folkdance', 'Sunday Afternoon', 'Hide ‘n Seek' en 'Saterdaynight Fever', leuke en gevarieerde stukken. Naast dit muziekstuk, heeft het leerlingenorkest nog 'Three Classics for Youth' en 'Easy Pop Suite' gespeeld en de leerlingen drumband 'Solistic Blocks', 'Group V' en 'Drumcaps'.

Bij Ons Genoegen kunnen zowel slagwerkers als bespelers van blaasinstrumenten al snel opgenomen worden in de leerlingenorkesten. Kinderen leren zo sneller samen spelen en trekken zich aan elkaar op. Een succesvolle formule die een aantal jaren geleden door drijvende kracht Ruud de Groot is opgezet.

Het Atrium van het Antoniushof was weer goed gevuld met belangstellenden en de kinderen presteerden weer buitengewoon. Bijna dertig leerlingen in opleiding bij Ons Genoegen kwamen al dan niet solo in actie deze dag.

Sommigen zijn alweer enkele jaren lid, maar zelfs de jongste leden kwamen al in actie. Ons Genoegen is trots en prijst zich gelukkig met zoveel talent!

Ons Genoegen onderneemt veel acties om de muziekbeoefening betaalbaar te houden voor iedereen. Zo worden de leerlingen van Ons Genoegen opgeleid door eigen leden en worden instrumenten gratis in bruikleen gegeven aan de leerlingen.

Natuurlijk werden ook de leraren wederom bedankt. Dankzij hen kan men weer terugkijken op een fantastische muzikale dag!


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties