Maandag 24 juli 2017

Kandidaat-wethouder

door Otto Beaujon

Huisarts dr. Sietze Ypma (70) is de kandidaat voor het wethouderschap in Oudewater. Hij werd zondag jl. voorgedragen door de fractie van de Onafhankelijken, en de voordracht werd gisteren door de burgemeester bevestigd. De coalitiepartner (raadsfractie VVDenD66) steunt de voordracht.

De reactie van het college van B&W: ,,We zijn blij dat De Onafhankelijken erin geslaagd zijn een kandidaat-wethouder te vinden. Sietze Ypma is iemand die zijn sporen heeft verdiend in en voor de Oudewaterse samenleving. Er vanuit gaande dat de Oudewaterse gemeenteraad Ypma tot wethouder benoemt, kijken wij uit naar een prettige en constructieve samenwerking met hem om gezamenlijk uitvoering te geven aan het coalitieprogramma 2016-2018.''

Nu Ypma bezig is zich uit de huisartsenpraktijk terug te trekken (nu nog twee dagen per week, per 1 januari 2018 stopt hij definitief) heeft hij tijd voor het wethouderschap en is hij bereid zich ervoor in te zetten. Hij is goed ingevoerd in de Oudewaterse samenleving, maatschappelijk betrokken en kent de plaatselijke verhoudingen. Voor de fractie van de Onafhankelijken weegt dat zwaarder ("een must") dan het ontbreken van politieke ervaring.

Ypma ziet het als een uitdaging om in de overbrugging te voorzien, en zegt zich doorgaans in de standpunten van de partij te hebben kunnen vinden en een pragmatische benadering van plaatselijke aangelegenheden voor te staan. Terwijl de zomerperiode voor huisartsen relatief druk is (vervanging van collega's die met vakantie zijn) zal hij zich alvast bezig houden met de overdracht van de dossiers, zodat hij in september aan de slag kan en hopelijk het zijne kan bijdragen aan het verwezenlijken van het programma.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties