Woensdag 13 maart 2019

Inspiratiebijeenkomst om meer toeristen naar Hollandsche IJsselregio te trekken

De stichtingen Hollandsche IJssel Altijd Anders (HIJAA) en Oude Hollandse Waterlinie (OHWL) organiseren vrijdagmorgen 15 maart een Inspiratiebijeenkomst in het Oude Stadhuis van Montfoort die ertoe moet leiden dat meer toeristen naar de regio komen door gebruik te maken van het thema Gouden Eeuw.

Dit geeft veel handvatten om de Hollandsche IJssel regio te promoten. Beide stichtingen zitten vol plannen die ze graag delen met ondernemers en overheden. Ze hopen dat bedrijven, instanties en overheden dit oppikken bij de promotie van hun eigen activiteiten, er zelf een invulling aan kunnen geven, of ideeën delen die anderen kunnen oppakken om daar uitvoering aan te geven.

Voor de pauze presenteren beide stichtingen hun visies. Jan van Es en Bernt Feis overhandigen het eerste exemplaar van hun nieuwe wandelboek Vestingsteden van Goud aan burgemeester Petra van Hartskamp van Montfoort, sinds kort voorzitter van de stichting OHWL die onder het thema Gouden Eeuw meerdere waterliniewandelingen organiseert.

Namens de stichting HIJAA, die in mei vorig jaar is opgericht, zal Jan Kromwijk voor de pauze laten zien op welke manier de stichting tot een Hollandsche IJssel Community wil komen. Er liggen veel kansen om de vrijetijdseconomie te laten groeien door de toeristische infrastructuur te verbeteren. Mede door nieuwe en betere voorzieningen voor natuurrecreanten, de pleziervaart, en door de herintroductie in het toeristenseizoen van een dienstregeling van beurt- en trekvaart die als iconen het stroomgebied als recreatiegebied bekendheid moeten geven. HIJAA heeft de benaming Gouden Eeuw Rivier voor de Hollandsche IJssel gelanceerd. Onder deze vlag krijgen projecten gestalte die bezoekers naar de regio trekken. HIJAA wil graag in contact komen met ondernemers (ondermeer in de horeca) en organisaties in de culturele en recreatieve sector, om te zien hoe ze met deze partijen de Gouden Eeuw Rivier collectief kunnen promoten door bestaande activiteiten te verbinden, nieuwe op te starten en collectief publiciteit voor de regio te maken.

Na de pauze volgen pitches van partijen die hun plannen en toekomstbeelden willen inbrengen. Zo vertelt Wim Knol (Reederij de IJsel) die met Paard aan 't Werk en de Van Waningstichting een dienstregeling met trekvaart op het gekanaliseerde deel en met zeilende museumschepen op het getijdedeel van de rivier wil opzetten. Verder pitchen ondermeer Marlies den Houdijker (Stadslogement Oudewater en Rustpunt & Bijenhouderij Waardse Weelde), Marco Houtzager (Houtzager Advies), Carolien van Dam (Publieksbereik Erfgoed en projecten Woerden en Oudewater), Werkgroep Behoud Lopikerwaard (Steenoven IJsseloord in Willeskop) en Anita van der Vliet (Streekadvies 't Laage Land).

De dagvoorzitter is Benedicte Lampe van de provincie Utrecht. Plaats van handeling is het Oude Stadhuis van Montfoort. De inloop is vanaf 09.30 uur, de bijeenkomst begint om 10.00 uur en duurt tot 12.30 uur.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties