Donderdag 11 januari 2018

Harmonie Stolwijk viert jubileumjaar met allerlei concerten en festiviteiten

Voorzitter Peye Verdoold krijgt uit handen van de wethouder het programmaboekje

door Cees Reichard

Muziekvereniging 'Harmonie Stolwijk' bestaat in 2018 honderd jaar. Deze mijlpaal zal gedurende het hele jaar met allerlei concerten en festiviteiten gevierd worden. Afgelopen zaterdag deed wethouder Lavinja Sleeuwenhoek in de voetbalkantine van VV Stolwijk de aftrap van dit feestelijk jaar. Zij deed dit door het overhandigen van het programmaboekje 2018 aan voorzitter Peye Verdoold.

De wethouder had veel waarderende woorden voor de jubilerende harmonie. "Jullie doen veel in het dorp. Op allerlei gelegenheden zijn jullie altijd aanwezig. Hierbij mag zeker gedacht worden aan de Sinterklaasintocht, de Kerst en Koningsdag. En dan nog de eigen uitvoeringen en optredens. Er wordt altijd voor de vrolijke noot gezorgd en dat vind ik fantastisch. Jullie geven veel blijdschap en ik hoop dat de Harmonie dit nog lang kan blijven doen."

Daarna overhandigde Nicole Neven en Bert Maijenburg van de Rabobank Krimpenerwaard een cheque van duizend euro voor het jubileumboekje dat op 18 augustus op de Braderie gepresenteerd zal worden.

Oprichting

De muziekvereniging is op 16 augustus 1918 opgericht. Vanaf 1920 doet het harmonieorkest mee aan concoursen. En de druk bezochte zomerconcerten werden in de eigen muziektent gehouden. Het vaandel van de Harmonie is in 1922 gemaakt. De muziekvereniging was eerst een mannenaangelegenheid en het duurde tot begin jaren vijftig dat de eerste vrouwelijke leden werden toegelaten. Bij het veertigjarig jubileum kreeg De Harmonie door de bevolking uniformen aangeboden. De vereniging is met circa 12 leden begonnen en telt nu honderd jaar later met alle leerlingen erbij, meer dan 50 leden.

Jubileumactiviteiten

De activiteiten ter gelegenheid van het honderd jarig bestaan is zeer uitgebreid. Het jubileumjaar wordt op 9 en 10 maart met twee Jubileumuitvoeringen feestelijk geopend. Het zal een hoogtepunt van het muzikale jaar zijn. Daarna volgt op 21 april het Oranjeconcert. Na het grote succes van vorig jaar zal er ook in dit bijzondere jaar voor de kinderen uit Stolwijk en omstreken een Kinderconcert georganiseerd worden. Men wil hiermee de kinderen een muzikale ochtend bezorgen en daarnaast op een laagdrempelige wijze hen in contact brengen met muziek.

Verder zal de muziekvereniging bij belangrijke bijeenkomsten aanwezig zijn. De aubade op Koningsdag, Dodenherdenking bij het monument, Speelweek Hennepakkers, intocht Sinterklaas en Kerstmarkt. Voorts zullen nog diverse andere muzikale activiteiten georganiseerd worden. Stolwijk zal er niet omheen kunnen dat muziekvereniging 'Harmonie Stolwijk' honderd jaar bestaat.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties