Dinsdag 28 mei 2019

Graaf Jan in actie met stroopwafels en boeken voor Football Makes It Happen

De presentatie van Danitsja Eissens verliep erg goed - Een leuke ervaring, vindt ze en voor herhaling vatbaar.

De leerlingen van de Montfoortse basisschool Graaf Jan komen in actie voor Football Makes It Happen.

Tienke Bouwmeester van de Graaf Jan met de mascotte van Football Makes It Happen.

Sjoukje Dijkstra

Zeker 150 dozen stroopwafels. Zoveel hoopt de basisschool Graaf Jan te kunnen verkopen in kader van een actie voor Football Makes It Happen. Hierbij zullen alle kinderen vanaf groep 3 tot groep 8 stroopwafels aan de man/ vrouw brengen voor het goede doel.

De bedoeling is dat voornamelijk vrienden en familie van kinderen op de Graaf Jan hun stroopwafelvoorraad kunnen aanvullen. "Ons doel is ongeveer een doos per kind", zegt Esther Bergwerff, die zich namens het goede doelen project vanuit de Graaf Jan bezighoudt met de organisatie van de actie. "Natuurlijk proberen we nog meer te verkopen dan een doos per kind. Daarom hebben we ook een verrassing beloofd voor het kind dat de meeste stroopwafels verkoopt. Die verrassing wordt geregeld door FMIH." Wat het is, daar kan ze echt niks over zeggen. "Het is in ieder geval iets heel leuks. Bij het uitzicht alleen al op de verrassing, gingen er heel wat gezichten glimmen."

Het is voor het eerst dat Football Makes It Happen (FMIH) benaderd wordt voor een dergelijke actie door een basisschool. "Dat er maar velen mogen volgen", lacht Danitsja Eissens van FMIH. Football Makes It Happen zet zich al sinds 2015 in voor zieke kinderen en hun gezin. De organisatie komt uit Montfoort, maar is als stichting actief in heel Nederland.

Rolstoel

Wat ze precies doen, dat kwam Eissens afgelopen donderdag vertellen op school aan de kinderen. "We ondersteunen zieke kinderen en gezinnen waar nodig is. Als een kind bijvoorbeeld een nieuwe rolstoel nodig heeft, en het wordt niet vergoed, dan zetten wij acties op. Zo hebben we een jongen met beperking naar Curacao kunnen sturen voor een dure therapie. Daar heeft hij veel baat bij gehad. Ook hebben we mee betaald aan een operatie voor een jongen die blind geboren was. Hij kon in Amerika geholpen worden en kan nu weer zien."

Marathon

Elk jaar kiest de Graaf Jan een goed doel uit om een actie voor op te zetten. "Het leukste is dan om het zo dicht mogelijk bij de school te houden. Omdat deze organisatie uit Montfoort komt, waren we er snel uit. Bovendien was de organisatie al bekend bij veel kinderen." Volgens haar is het goed dat Danitsja Eissens naar school kwam om het plan te presenteren. "Ze begon te vertellen en had gelijk de aandacht van de kinderen. Het verhaal is goed overgekomen", meent ze. "Veel kinderen kennen FMIH ook via het voetbal. Daarbij zijn er een paar vaders van kinderen die mee hebben gelopen met de marathon van Rotterdam, ook voor FMIH. Toen Danitsja vroeg: 'Waar kennen jullie ons van?' reageerde bijvoorbeeld Siem: 'Van mijn vader, die heeft in Rotterdam de marathon gelopen."

"Het was echt een hele leuke ervaring om te presenteren op een school", vertelt Eissens. "Leuk ook omdat ze aandachtig luisterden." Esther Bergwerff denkt dat de presentatie zeker heeft bijgedragen aan een stukje bewustwording onder de kinderen. "Als je zo'n presentatie hebt gehad, komt dat heel goed binnen. Reken maar dat ze nu nog harder hun best gaan doen!" Dat een van de kinderen van groep 8 zich in het mascottepak van FMIH hees, maakte het plaatje wel compleet, vinden beiden.

Koekjesfabriek

De actie van de Graaf Jan wordt mede mogelijk door sponsoring van de Koekjesfabriek Roelse Interbanket Montfoort op Willeskop. Naast de stroopwafel-verkoop organiseert de basisschool een boekenmarkt voor FMIH op vrijdag 7 juni. Op Er zijn al zo'n 300 boeken voor ingezameld, laat Bergwerff weten. "Op 5 en 6 juni moet ik alle boeken echt binnen hebben, want dan gaan we de tafels opzetten en de boeken verdelen per categorie." Tot die tijd kan iedereen die dat wil boeken afleveren bij de Graaf Jan." Alle betrokkenen hopen natuurlijk op een goed resultaat. Danitsja Eissens: "Elke euro is er één. Het is geweldig dat deze school zich inzet voor ons."

 


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties