Zaterdag 13 april 2019

Geslaagde onderlinge wedstrijden bij TURN2GETHER

Zaterdag 6 april werden de jaarlijkse onderlinge wedstrijden gehouden van gymnastiekvereniging Turn2gether, deze keer niet in de vertrouwde Eiber maar in sporthal de Noort Syde.

Zo'n vijftig peuters en kleuters onder leiding van Tess beten het spits af. Zij gymmen altijd in de Mariaschool en hebben nu ook hun kunnen getoond aan het grote publiek. Dit publiek bestond vooral uit papa's, mama's, broertjes, zusjes opa's en oma's en andere belangstellenden. Het thema dit jaar was 'de Jungle'. Vanaf negen uur werd de zaal gevuld met leeuwen, krokodillen, dino's en zelfs een eenhoorn. De peuters en kleuters lieten zien wat ze geleerd hadden tijdens de lessen en natuurlijk moest er ook gezwaaid worden naar al het publiek. De voorstelling van de peuters en kleuters werd afgesloten met een dansje en een traktatie daarna mochten ze weer terug naar hun ouders.

Bij binnenkomst in de zaal werden er lootjes verkocht. De trekking van de eerste ronde was al direct na het optreden van de peuters en kleuters. Er gingen mooie prijzen uit die ter beschikking waren gesteld door de Oudewaterse middenstand.

92 deelnemers

Na de jongste leden was het de beurt aan de gymnasten die elke week oefenen aan de toestellen, brug, balk, rek, vloer en sprong. De tribune was de hele dag goed gevuld met ouders en andere belangstellenden. Het was een volle dag met 92 wedstrijddeelnemers in alle leeftijden en verschillende niveaus. Elke leeftijd laat op het eigen niveau zien wat ze zoal geleerd hadden in de les. Voor de jongste deelnemers was het erg spannend, het was voor hen dan ook de eerste echte wedstrijd. Na drie wedstrijdronden werd de zaal omgebouwd voor de demonstratie van de springgroep onder leiding van Siebe. Zij lieten zien wat er allemaal mogelijk is op de tumblingbaan, trampoline en de pegasus. Op de tumblingbaan was het vooral spektakel met veel radslagen, flikflakken, salto's en schroef sprongen, op de minitrampoline zagen de toeschouwers veel salto's, barani's met en zonder schroef en zweefsalto's, op de pegasus waren het veelal steunsprongen die getoond werden.

Jury

De mensen achter de teltafel hadden nu de tijd gehad om de cijfers in te voeren en de diploma's te printen voor de prijsuitreiking van de eerste drie wedstrijdronden. De kinderen kwamen de vloer weer op voor de prijsuitreiking. Alle deelnemers kregen een mooie herinneringsmedaille gesponsord door administratiekantoor Verkleij, een bedrijf van één van de ouders. Dus had je niet op de het podium gestaan dan ging je toch naar huis met een mooie medaille en een diploma en de herinnering aan een mooie wedstrijd.

Jongens

Bij de jongens, getraind door Siebe, werd er in twee leeftijdsgroepen geturnd. Bij de jongens groep 3-4-5 gingen de prijzen naar Justin Vermeulen en Mick Sweep. Bij de jongens groep 6-7-8 en VO naar Koen van Duiven, Hugo Brouwer en Nando Dubbelman. Koen had het hoogste puntentotaal en mocht de beker in ontvangst nemen.

Meisjes

Bij de meisjes groep 3-4- niveau 1, getraind door Ilse, waren de prijzen voor Floor Gudde, Kiki Versteeg, Beau Wit, Yvette Schoonderwoerd en Yuna van Doorn en bij niveau 2 voor Pleun de Vos, Demi van Luijn en Saar de Wit. Bij de meisjes groep 5-6-7, getraind door Siebe, waren de prijzen voor Lieke van Alphen, Maud van Luijn, Wendy van Vliet, Mila van Straaten en Danique de Wit. Bij de meisjes groep 7-8 voor Maartje van de IJssel, Liz Steenbergen en Indy Dijkman. Bij de meisjes VO naar Rhode Boere en Marieke van Vliet. Ook bij de meisjes recreanten was er een beker voor de hoogste dagscore. Deze werd gewonnen door Floor Gudde.

Steeds ombouwen

De zaal was inmiddels weer omgebouwd voor de wedstrijd van de meisjes Jong Talent en Selectie. De trainingen bij de jong talent groep wordt gegeven door Ilse en bij de selectie door Ilse Lisa en Eva. De jong talenten trainen twee uur in de week en worden tijdens hun training al een beetje voorbereid op een mogelijke doorstroming naar de selectie.

De meisjes waren in twee categorieën verdeeld en vonden het superspannend, want voor sommigen was het de eerste wedstrijd in zo'n grote zaal en voor zoveel publiek. De meisjes van de selectie hadden al verschillende voorronden in de regio gehad, waardoor zij al iets meer wedstrijdervaring hadden. Het blijft ook voor deze meisjes spannend om voor veel eigen publiek je oefeningen te laten zien. Na deze wedstrijdronden werd de dag afgesloten met de verloting en de demonstratie van de springgroep en de prijsuitreiking.

Bij de meisjes Pre-instap gaan de prijzen naar Jaylinn Becquet en Faye van Dam. Bij de meisjes Instap gaan ze naar Hanne Schoonderwoerd, Sophia de Voogt en Lieke Nuyt.

Bij de selectie zijn de prijzen voor categorie Pupil D2 Lizzy Ricken en Marit Kool, categorie Jeugd voor Seline Kool en Gabi Steenbergen en bij de Keuze voor Tirza Ricken en Femke Slootjes. Hanne haalde ook de hoogste score bij de jong talent en selectie en kreeg hiervoor een beker.

Leiding en bestuur van Turn2gether kijken terug op een lange maar zeer geslaagde onderlinge wedstrijd in Sporthal de Noort Syde, waar we zeer hartelijk zijn ontvangen, omdat zij dit jaar niet terecht konden in hun "eigen vertrouwde Eiber".


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties