Zondag 10 februari 2019

Fototentoonstelling 'Van Boezemmolen nummer 6 naar Rode Beuk 1693'

door Cees Reichard

Fotograaf en filmer Jaap van den Berg uit Bergambacht exposeert tot en met 31 maart in Theater Concordia in Haastrecht. Er zijn foto's te zien die hij maakte in de omgeving van Haastrecht in het kader van zijn fotoproject 'Grenzen van een polder'. Grenzen van de Krimpenerwaard die gevormd worden door de rivieren de Lek, de Vlist en de Hollandsche IJssel. De prachtige natuur en geografische structuur van die grenzen worden in deze foto's scherp weergegeven.

Voor dit project startte Van den Berg met het fotograferen van de Lek voor zijn huis richting Schoonhoven. Van hieruit is hij afgebogen naar Vlist richting Haastrecht. Na Haastrecht gaat hij verder langs Gouda naar Ouderkerk aan de IJssel.

De foto's die in de gang naast de zaal van Concordia te zien zijn gaan over het traject in de omgeving van Haastrecht met als titel: Van Boezemmolen nummer 6 naar Rode Beuk 1693. Er hangen mooie foto's van o.a. Zwembad de Loete, de omgeving van het Gemaal de Hooge Boezem waar het riviertje de Vlist bij de Hollandsche IJssel aan is gekomen, en de rode beuk in de achtertuin van het museum Bisdom van Vliet.

Hij maakte zijn foto's met behulp van uitgebreide fotoapparatuur, waaronder een drone voorzien van een camera. Het project is te volgen via de Facebook-pagina 'Grenzen van een polder'. De geëxposeerde foto's zijn te koop.

Jaap van den Berg is bekend van fotowerken van waterconstructies, spiegelingen en waterlandschappen. Hij exposeerde al verschillende keren in de regio. Momenteel werkt hij aan een aantal nieuwe projecten. Zo volgt hij de komende jaren de kust van Nederland en vraagt tijdens ontmoetingen naar de liefde voor de zee. Zijn werk is te zien op zijn website www.beeldenmeer.nl.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties