Woensdag 9 oktober 2019

Even pas op de plaats in Polsbroek

Door Gerard van Hooff

SPV’81 – Floreant 0-2

SPV leed een 0-2 nederlaag tegen de ploeg uit Boskoop en daar was in totaal niets op af te dingen. Met name in de tweede helft - die overigens het aanzien niet waard was – wist de thuisploeg hoegenaamd niets te creëren en zou slechts een toevalstreffer voor een enerverend slot hebben kunnen zorgdragen. Nu ging de partij uit als een nachtkaars en moeten de bezoekers teleurgesteld huiswaarts zijn gekeerd.

Geen moment konden de Polsbroekers de relatief goede seizoenstart - 4 punten uit 2 wedstrijden – een vervolg geven. Tegen de Boskopers hadden de mannen uit Polsbroek zich nadrukkelijk op een verdedigende speelwijze ingesteld en na een niet echt ongelukkige start van de wedstrijd, liet het gros van de SPV’ers zien het verdedigen tot een kunst te hebben verheven. Met veel arbeid werd de Boskoopse ploeg het voetballeven zuur gemaakt. Met anderhalve man in de voorhoede - Koolwijk en Van Maurik – lag het accent op het voorkomen van doelpunten en loerde Koolwijk op zijn kans. Die kreeg hij al na 5 minuten spelen, maar de Boskoopse verdediging at hem de kaas van het brood. Ook Ivo Sluis was even kansrijk, maar zijn rebound vloog langs de paal van Gregory Smeenk’s heiligdom. Nadat Koolwijk nog uit de draai over hetzelfde doel had geschoten, viel de eerste tegentreffer precies halverwege het eerste bedrijf. Aanvankelijk wist SPV-goalie Jeroen Both een inzet nog te keren, maar de rebound van Thomas de Bruyn was hem aansluitend te machtig; 0-1 (23e min).

Op speelhelft SPV

Ook hierna bleef de speelhelft van de Polsbroekers de plaats van handeling. Slechts een enkele opportunistische tegenstoot viel te  noteren. De hoekschop die de thuisploeg na een half uur mocht nemen, werd opgevolgd door een Boskoopse editie. En die leverde de blauwgelen het tweede doelpunt van de middag op. Dwars door de voor doelman Both samenscholende kluwen spelers joeg Bart Houdijk de bal in het SPV-doel; 0-2 (31e min.) Met twee doelpunten leek Floreant de doelpuntenhanger min of meer te hebben gestild. Voor SPV trof Koolwijk nog een keer doelman Smeenk, maar verder dan nog een corner reikte de aanvallende prestaties van de thuisploeg niet. De Boskoper Bruce Tol haalde de eerste gele kaart binnen, nadat hij de mee opgekomen Martijn Hakkenberg blokkeerde.

Nog plichtmatiger

Na de hervatting kreeg de wedstrijd een totaal ander karakter. Waar Floreant een tandje minder leek te hebben gestoken en bijna plichtmatig begon te voetballen, leek SPV niet bij machte er een schepje bovenop te doen. Wel waren een drie aanvallers te lokaliseren in de voorste linie, maar bij gebrek aan combinatievermogen werden deze pionnen nauwelijks van ballen voorzien. Tot aan het uur gebeurde er dan ook totaal niets in beide doelgebieden en pas in de 61e minuut kon Jeroen Both zijn kunsten tonen toen Roy Monissen door het centrum doorkwam. Both kwam als winnaar uit deze confrontatie tevoorschijn. Vervolgens stond de wedstrijd een klein kwartier in het teken van het inbrengen van verse krachten, maar ook deze vijf wissels brachten geen nieuw elan. Dé mogelijkheid om nog een verrassende wending aan de ontstane status quo te geven was in de 77e minuut voor SPV’s Thomas Spelt. Voor doelman Smeenk gekomen schoot hij echter hoog over. Het doelpunt dat mogelijk nieuwe krachten had kunnen aanboren bleef hiermee uit en het duel zakte zo mogelijk nog verder weg. Jeroen Both moest nog reddend naar de rechterbenedenhoek (78e min), invaller Twan Koorevaar haalde nog een hoekschop binnen en Floreant-verdediger Bart Verhoeven een gele kaart.

Randvoorwaarden

Het moreel van de Polsbroekse troepen zal er geen knauw door gekregen hebben. Na het vorige seizoen zijn er vier nieuwe spelers tot de selectie toegetreden waardoor de selectie sowieso breder geworden is. Ook hebben de oefenwedstrijden en de seizoenstart een positieve uitwerking gehad op de selectie. Op de perfecte grasmat in Polsbroek zal nog menig tegenstander het moeilijk krijgen tegen de onberekenbare groenhemden. Floreant was tenslotte niet de eerste de beste tegenstander in de vierde klasse C.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties