Vrijdag 11 januari 2019

Een papegaai!

Mevrouw Achterberg te midden van de sponsors en afgevaardigden van De Wulverhorst, samen met de nieuwe papegaai.

De bewoners en gasten van Woon- en Zorgcentrum De Wulverhorst zijn verguld met hun nieuwe huisgenoot. Een prachtige grijze roodstaart papegaai. De vogel is geschonken door Projectmanagement- en Ingenieursbureau Promad. Dierenspeciaalzaak Discus Fauna Plaza heeft voor de ruime kooi gezorgd, waarin de praatgrage vogel gehuisvest is.

Rob Stekelenburg van Promad is sponsor van Flexibel Wonen, een concept waarbij oog is voor huisvesting van senioren, in combinatie met starters en gezinnen. Rob grapt: "De huisvesting van deze vogel is ook flexibel. De kooi kan open aan de bovenzijde. De vogel is vrij om zijn omgeving te verkennen. Dat gun ik onze oudere stadgenoten ook. Dat deze papegaai grijs is van kleur past mooi bij de senioren waarvoor hij bedoeld is."

Onder grote belangstelling heeft mevrouw Achterberg de vogel namens de bewoners en de gasten van De Wulverhorst in ontvangst genomen. De vogel heet "Prince", afgeleid van het eiland "Principé", een van de biotopen waar de grijze roodstaart voorkomt. Daar komt 'Prince' zelf natuurlijk niet vandaan. Het is streng verboden om grijze roodstaart papegaaien uit het wild te vangen. Nee, deze vogel is afkomstig uit de volières van Harry van der Voort, die ook persoonlijk aanwezig was, en zichtbaar verheugd dat het dit gezelschapsdier de komende jaren niet aan belangstelling zal ontbreken. Nu reeds toonden velen hun interesse in het huisdier dat ongetwijfeld zijn woordenschat spoedig zal uitbreiden in zijn nieuwe omgeving.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties