Donderdag 14 maart 2019

Carnavalsgroep uit Montfoort internationale facebookhit

De foto's zijn afkomstig van de facebookpagina van Patrick van Domburg.

door Sjoukje Dijkstra

Niet alleen ontvingen ze vorige week uit handen van Karnavals Organisatie IJsselstein (KOIJ) de publieksprijs voor beste act, hun facebookvideo werd wereldwijd meer dan 100.000 keer bekeken. De 'Queen'-persiflage door de Montfoortse carnavalsgroep Tumtummetjes werd een hit.

De Tumtummetjes waren afgelopen donderdag bij burgemeester Patrick van Domburg in IJsselstein op bezoek, die uit eigen beweging de video maakte en op zijn Facebook postte. Hij liet weten: 'fans van IJsselstein tot in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Australië, Litouwen, Kazachstan, Brazilië, Peru en Mexico. Tumtummetjes gefeliciteerd, ook met jullie publieksprijs, uitgereikt door de KOIJ.'

De Tumtummetjes lieten zich niet onbetuigd. 'Beste burgemeester Patrick', schreven de Tumtummetjes in een dankbetuiging. 'Wat een geweldig succes en dan bedoelen wij niet alleen onze act! Uw filmpje is inmiddels meer dan 110.000 keer bekeken vanuit de hele wereld. Wij zijn meer dan blij verrast en u zult zelf ook versteld staan van deze belangstelling. Dank u namens de Tumtummetjes en we zien u graag volgend jaar weer in de optocht.' Het bedankje werd afgesloten met een politieke knipoog: 'Samenwerken met Montfoort kan dus wel.'

Verschoor weet het succes van de act wel te verklaren: "Echte live muziek wordt door veel mensen gewaardeerd omdat het anders is dan de muziek die van de wagens komt. Met de trommels van Slagkragt en dit keer een gitarist die live meespeelt hadden we wel iets unieks in de optocht. Dat dat de publieksprijs oplevert is natuurlijk ontzettend leuk. Dat betekent dat de mensen het leuk vinden wat wij doen en daar doen we het voor! In de optocht van Les Boutonniers hebben we ook de eerste prijs gewonnen en hele leuke reacties gekregen. Ook weer een bevestiging dat het voor het publiek leuk was om te zien. En uiteraard hebben wij dan zelf ook ontzettend veel plezier samen en met het publiek."

Plannen

Momenteel genieten de leden van de Montfoortse carnavalsgroep na, laat Verschoor weten. "We komen deze week bij elkaar om het een en ander na te spelen." Plannen voor de toekomst maken ze ook: "Niets is zeker maar meelopen met het zomercarnaval of de gay pride is iets wat ook nog op ons verlanglijstje staat. Dus, wie weet gaan we dit jaar nog een keer optreden. Al is niet gezegd dat we dan de Freddy Mercury act doen. Dit is de 23e keer dat we meelopen in de optocht. We hebben dus nog wel acts vanuit het verleden die we tijdens het zomercarnaval of de gay pride kunnen doen." Voor volgend jaar hebben ze nog niet duidelijk in het vizier wat ze gaan doen: "In oktober komen we weer bij elkaar en dan gaan we verzinnen wat we gaan doen. Overtreffen zal wellicht lastig zijn wat publieke belangstelling betreft op Facebook, maar als de mensen in IJsselstein en Montfoort het weer leuk vinden, dan zijn wij tevreden", aldus Verschoor.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties