Maandag 12 februari 2018

Carnaval in Knopengein

door Joke de Wissel

Het waren drukke dagen voor Prins Kevin le Rêveur du Futur, zijn Raadsheren en de leden van Les Boutonniers. Vorig weekend waren zij aanwezig bij het seniorencarnaval en het ‘Feest mee met Cas en Boellée’ feest. Dit was het begin van alle carnavalsdrukte.

Maandagmorgen bezocht een klein gezelschap de kleuterklassen van De Howiblo, de Hobbitstee en de Heeswijkschool. De kleuters keken hun ogen uit naar de grote Prins en zijn gevolg. Zij mochten hem vragen stellen en leerden polonaise lopen. Handen op de schouders van het kindje voor je en dan zingen ‘polonaise, polonaise’ en in een lange optocht door de klas. De kleutertjes konden er geen genoeg van krijgen. Ook leerde zij het Alaaf, Alaaf, Alaaf.

Donderdagavond was de eerste grote feestavond in de Heeren van Montfoort. Tijdens deze Ladies Night was er een primeur. Voor het eerst mochten er ook heren naar binnen. Alleen moesten zij wel verkleed zijn als Lady. Hilariteit alom.

Vrijdag begonnen de activiteiten al vroeg. Prins Kevin bracht een bezoek aan de TEBI en firma Pauw op Krekenburg. Daarna werd molen De Valk met een bezoek vereerd.

In de avonduren ging de Prins in een lange optocht door Montfoort. Burgemeester Van Hartskamp werd op het Stadskantoor opgehaald en vergezelde hem op deze tocht. Op het bordes van het Oude Stadhuis vond de plechtige overdracht van de stadssleutel plaats. De burgemeester vond het overdragen van de sleutel een grote stap maar deed dit in het volste vertrouwen dat de sleutel in veilige handen is. “Deze Prins heeft veel verantwoordelijkheidsgevoel. Ik voelde me heel veilig bij hem, samen in de koets.” Op officiële wijze droeg zij de sleutel over. “Dit is toch niet niks, het afgeven van de stadssleutel. Ik doe dit in het volste vertrouwen dat ik hem maandagavond weer terugkrijg.” Prins Kevin beloofde dit uit de grond van zijn hart.

Hierna las de Prins de Proclamatie voor. Al zijn titels, en dat zijn er veel, werden hierin genoemd. Hij beloofde om te zorgen voor een gezellig carnaval. Vol met dromen die nooit uitkomen. Vanaf dit moment was Montfoort veranderd in Knopengein.

Na deze plechtigheid ging het gezelschap onder de muzikale leiding van ZWUP maar de Heeren van Montfoort. De Prins mocht hier niet zomaar naar binnen. Adje Spruit stelde hem eerst een aantal voetbalvragen waarvan hij er zes goed moest beantwoorden. Na ieder goed antwoord moest de Prins proberen een bal in een doel te schoppen. Zes goals waren genoeg om de Prins binnen te laten. Met behulp van het publiek lukte dit heel snel. Er waren maar weinig vragen nodig om tot zes goede antwoorden en zes goals te komen. De vrienden van de Prins stonden hem al op te wachten met bladen vol met shotjes. Iedereen kreeg een ‘koekie en ’, het lievelingsshotje van Prins Kevin. Vanaf dat moment mocht hij de Heeren van Montfoort zijn leutbunker noemen.

Ondertussen was het feest in alle horecagelegenheden los gebarsten. De Prins bezocht deze feesten met zijn gevolg. Overal werd hij gastvrij ontvangen.

Zondagmorgen begon de dag al vroeg met de carnavalsmis in de Rk-kerk. Prins Kevin, de Raadsheren en de Raad van Elf waren hierbij aanwezig. Veel kerkgangers hadden zich op gepaste wijze gekleed. Een bont gezelschap vulden dan ook de kerkbanken.

Het hoogtepunt van het carnaval is de grote optocht op zondagmiddag. Ieder jaar is het spannend. Blijft het droog? Gelukkig viel er af en toe wat spetters. Zelfs het zonnetje liet zich af en toe zien. Het waren ideale omstandigheden voor het publiek om van de loopgroepen en wagens te genieten. Een lange bonte stoet trok vanaf Anne Franklaan, over Keizerrijk en door het centrum van Knopengein. Het vergde soms heel wat stuurmanskunst om de grote wagens door de nauwe straten vol met publiek te laveren. Dit lukte iedere keer weer prima. In de Verlengde Hoogstraat stond de prinsenwagen van Prins Kevin le Rêveur du Futur. Samen met zijn Raadsheren en de Raad van Elf nam hij het defilé af.

Na afloop trok menigeen naar de horecagelegenheden om het carnavalsfeest te vieren. De optocht had hen in de goede stemming gebracht om op grandioze feest te vieren. Dit was een droom van Prins Kevin die uitkwam. Feest vieren tot in de kleine uurtjes en dat lukte maar al te goed.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties