Woensdag 15 mei 2019

Bezoek ambassadeur van Duitsland aan Oudewater

door Aad Kuiper

Nadat de, enigszins omstreden, Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra in 2018 Oudewater bezocht, volgde nu de ambassadeur van Duitsland, de heer Dirk Brengelmann. Op maandag 13 mei was hij te gast in de oudste stad van het Groene Hart. Naast burgemeester Pieter Verhoeve bestond het gezelschap uit o.a. de wethouders Walther Kok en Bas Lont.

De burgemeester zei over het bezoek: "Uiteraard zijn we heel blij dat de heer Brengelmann kennis komt maken met Oudewater. We laten hem zien wat de stad heeft te bieden op onder andere toeristisch gebied. Per slot van rekening komen jaarlijks veel Duitse toeristen naar Oudewater''.

De ambassadeur volgde een intensief, maar bijzonder aardig programma. Na de ontvangst op het stadhuis werd de Heksenwaag bezocht met aansluitend een rondvaart op De Geelbuik. Christine Splinter had goed geoefend om allerlei bijzonderheden in het Duits over te kunnen brengen. "Het is een aardige man", vertelde ze na afloop, "met een leuk gevoel voor humor. En het was een leuke tocht waar hij in het Duits wat te horen kreeg over Oudewater, terwijl het hele gezelschap van een ijsje genoot." Vervolgens werd het Touwmuseum bezocht, dat voor deze speciale gelegenheid even op maandag geopend was, en werd de locatie van TIP bezocht, waar het gezelschap uitgebreid de plattegrond van Oudewater bestudeerde. Op het stadhuis waren Oudewaternaren met een Duits paspoort uitgenodigd om deel te nemen aan een gezamenlijke lunch. Daarvoor had zich alleen Andrea Bos-Zwirner aangemeld. Verhoeve: ,,De ambassadeur gaat ook tijdens de lunch ook in gesprek met een aantal Oudewaterse ondernemers, waarvan er enkele bedrijfsmatig met Duitsland verbonden zijn.'' Een negental vertegenwoordigers van LTO, NOVO en BVO waren voor deze aangelegenheid aanwezig op het stadhuis. Voordat er echter geluncht werd overhandigde Otto Beaujon, met een indrukwekkende speech, namens de Stichting Gerard David, het juist van de drukpers gerolde bijgewerkte exemplaar van het boekje over alle schilderijen over deze van oorsprong Oudewaterse schilder. Dit boekje zou de ambassadeur er ongetwijfeld toe aanzetten snel nog een terug te komen naar Oudewater, meende Beaujon.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties