Dinsdag 13 februari 2018

Bert van Slooten vertelt over zijn roman Kameraden Verraden

De Haastrechtse Kring heeft voor haar literaire avond Haastrechtenaar Bert van Slooten uitgenodigd om te komen vertellen over zijn debuutroman 'Kameraden Verraden'. Dit boek verscheen in maart 2016. Dit gaat plaats vinden op donderdag 15 februari om 20.15 uur in de Hervormde Kerk in Haastrecht.

Het idee voor het boek is voor Bert ontstaan na de dood van zijn moeder. Zij vertelde op haar sterfbed dat zijn vader altijd meer van 'Marietje', de hoofdpersoon in het boek, dan van haar had gehouden. Bert dook in de vooroorlogse arbeidsstrijd in de Jordaan en vond de grote liefde van zijn vader.

Onrustig Amsterdam

Het boek speelt in een onrustig Amsterdam, waar de bevolking van de Jordaan in opstand komt. Tegen het decor van werkloosheid en armoede ontstaat een opbloeiende liefde tussen twee kameraden die zichzelf de voorhoede van de arbeidsklasse noemen. Een verhaal over passie, sociale strijd, jaloezie en de kogel. Zit de strijd de liefde in de weg en hebben de opofferingen uiteindelijk zin?

Feiten en fictie lopen door elkaar in de roman, maar een groot gedeelte heeft zich wel degelijk afgespeeld tussen 1917 en 1940.

Bert van Slooten is werkzaam in Brussel voor het NOS-journaal. Voorheen was hij werkzaam voor de VARA en de NOS bij het programma 'Met het oog op morgen' en het radio 1 journaal.

Kaarten zijn te reserveren via: reserveren@haastrechtsekring.nl

of bij Judith Verkaik, Hoogstraat 130.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties