Maandag 12 februari 2018

Benschop breekt Kockengen

David Verweij kopt Benschop naar een 1-0 voorsprong. 
door: Joop kurver                                                                             

Al in de eerste helft had Benschop de wedstrijd kunnen beslissen met doelrijpe kansen van Antonio, Elings en Vendrig. Maar de stugge verdediging van Kockengen hield de nul tot aan de thee. In de 57e minuut moesten de bezoekers toch hun meerdere erkennen toen David Verweij met een uitstekende kopbal Benschop op een 1-0 voorsprong bracht. In de 82e minuut maakte invaller Daan de Bruin de verdiende 2-0 en kon Benschop toch opgelucht ademhalen en waren de drie punten veilig binnen.

In de laatste drie wedstrijden had het tegen degradatie vechtend Kockengen, maar liefst negen punten binnengehaald, dus Benschop was gewaarschuwd. In de uitwedstrijd kwam Benschop ook niet verder dan een 2-2 na een 2-0 achterstand. Trainer-coach Emanuel Sluis miste een aantal basisspelers, maar kon uit de brede selectie toch een behoorlijk sterk team neerzetten. Scheidsrechter H.J. Westland floot even na halfdrie voor de aanvang van het duel. Met volop zon en weinig wind genoot het thuispubliek van de verrichtingen van hun team.

Muur

Met geduldig en verzorgd voetbal van achteruit, en de flanken aan de buitenkant benuttend, zette Benschop de bezoekers direct onder druk. Al in de 2e minuut kreeg Jonathan Antonio na een prima steekpass van Jurgen Ruitenbeek een uitstekende kans, maar doelman Tobias Zschammer stond goed opgesteld. Kockengen formeerde een dikke muur en verdedigde vol overgave. In de 6e minuut veerde het publiek op de hoofdtribune op, toen Stef Elings leek de gaan scoren. Het schot kwam echter op de binnenkant paal en de bal keerde weer terug in het speelveld. Een paar minuten later kwam Antonio ook goed door, maar opnieuw greep Zschammer goed in. De ploeg van Patrick Hilhorst hoopte op de snelle counter, maar kwam in de eerste helft aanvallend niet in het stuk voor. In de 44e minuut leek Jimmy Vendrig te gaan scoren uit de corner, maar zijn inzet ging rakelings naast. Met een 0-0 ruststand gingen de ploegen theedrinken.

David Verweij

In het begin van de tweede helft verloor Benschop even de concentratie en bracht de ploeg zichzelf onnodig in de problemen. Kockengen kon zowaar enkele aanvallen uitvoeren, die echter geen direct gevaar opleverden. De thuisploeg herstelde zich en zocht meer en meer de aanval. Na 12 minuten kwam Benschop dan eindelijk op een voorsprong. Jonathan Antonio ging er op links vandoor en gaf een voorzet op maat, die door David Verweij schitterend en onhoudbaar werd binnengekopt, 1-0. De ban was gebroken en Benschop wilde meer. Kockengen was leeg gespeeld en de verdediging van Benschop had geen moeite meer om welk gevaar dan ook te keren. In de 70e minuut wisselde trainer Sluis Patrick Maton voor Daan de Bruin, die de 2-0 eindstand zou gaan bepalen. De dieptepass van Tom de Hoop werd door de Bruin opgepikt en hij kon alleen op doelman Zschammer afgaan. Hij wachtte op het juiste moment en uiterst vakkundig schoot hij de bal langs de doelman in de verre linkerhoek. Benschop haalt de volle winst binnen en handhaaft zich op de koppositie van de ranglijst 3e Klasse D.


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties