Donderdag 14 maart 2019

Uit het Forum Ruimte

door Trudie Scherpenzeel

In het forum ruimte was de raadsinformatiebrief geagendeerd die eerder al stof deed opwaaien over de ambities van de U10. We hebben het dan over eerst 10, later twaalf vroegere BRU gemeenten, die zich samen over de toekomst van hun gemeenten hebben gebogen.

Namens de U10 was de burgemeester van Nieuwegein aanwezig, die een toelichting gaf op de voornemens van die gemeenten op het gebied van economie, woningbouw, mobiliteit en energietransitie. Montfoort, Oudewater en Lopik maken er geen deel van uit. De U10 hebben voornemens die ook voor deze gemeenten gevolgen hebben. De forumleden hadden vooral vragen over de gedachtegang rond huisvesting, de rode contouren en de energietransitie. U heeft daar de afgelopen weken al veel over kunnen lezen in De IJsselbode en de toelichting van de woordvoerder voegde eigenlijk niet veel toe. De boodschap was vooral dat de drie gemeenten wel mee mogen praten, maar vooral als zij op de rijdende trein springen.

Het initiatiefvoorstel 'Oudewater op de fiets' ontmoette in het forum uitsluitend instemmende geluiden. Bram Zondag, degene die de CU benaderd had om het initiatiefvoorstel op te stellen, lichtte de totstandkoming ervan toe. Als oud inwoner van Houten (een fietsstad bij uitstek) was hij van mening dat Oudewater een prachtige stad is, maar dat een integrale fietsvisie wellicht nog voor verbetering kan zorgen. Forumbreed was men het eens met de inhoud van het plan en het gaat als hamerstuk naar de raad, waarmee het college opdracht krijgt het verder uit te voeren


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Reacties

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideele organisaties