Resultaten voor depressie

 
depressie
 
depressie WikiWoordenboek.
medisch ziekelijke neerslachtigheid. Ze had na de geboorte van haar zoon een postnatale depressie. Ook de tragische ondergang van de jaren 60-generatie, wanneer steeds meer muzikanten dood neervallen of wegzinken in depressie, is scherp getroffen. Vooral de ondergang van The Band doet pijn aan je ogen.
Cijfers en feiten depressie Loketgezondleven.nl.
Mensen met beginnende depressieklachten geïndiceerde preventie: voorkomen dat de klachten erger worden. Hoe vaak komt depressie voor in Nederland? Cijfers over de omvang van depressie in Nederland zijn te vinden op Volksgezondheidenzorg.info.: Depressie gaat vaak samen met andere gezondheidsproblemen en leefstijlfactoren.
Wat is een depressie?
Wat is een depressie? Een depressie is een stemmingsstoornis. Bij een stemmingsstoornis is er sprake van een aanhoudende sombere stemming. Het lukt bijvoorbeeld niet om plezier te hebben. U bent moe en kunt zich moeilijke concentreren. Depressie komt vaak voor in combinatie met andere psychische stoornissen en verslavingen.
Depressie Fit in je hoofd.
Postnatale depressie depressie na de geboorte van een kind. Somatogene depressie depressie als gevolg van lichamelijke aandoeningen zoals chronische pijnen, hartkwalen, virusinfecties, diabetes, ziekte van Parkinson, hepatitis, aids, kanker, CVS, of als bijwerking van een medicinale behandeling. Waarom is iemand depressief?
Depressie, een concept met functionele beperkingen Psyon.
Depressie vormt een derde van de oorzaken van psychische arbeidsongeschiktheid, hetgeen niet verwonderlijk is aangezien de aandoening een jaarprevalentie van 74%, kent. Aangezien depressieve gevoelens bij iedereen voorkomen en betekenis hebben in een gezond mentaal functioneren, is depressie als stoornis niet gemakkelijk af te grenzen van normale gevoelens.
Wat is een depressie? Radboudumc.
Een psychotische depressie wordt meestal tot de zwaardere vormen van depressie gerekend. Naast de ernst van een depressie zijn er ook verschillende soorten depressies te onderscheiden. Bijvoorbeeld depressie na de bevalling, seizoensgebonden depressie of een zogenaamde dysthyme stoornis, die wel langdurig is maar minder heftig.
Depressie bij ouderen: hoe herken je het? Kennisplein Zorg voor Beter.
Depressie komt bij ouderen vaker voor dan bij de rest van de bevolking. Bij ouderen boven 70 jaar uiten de klachten zich bovendien eerder lichamelijk, bijvoorbeeld in moeheid of gewichtsverlies, dan in somberheid. Hierdoor wordt de achterliggende depressie soms niet herkend.
Spreekuurthuis depressie.
Als ze toch eenmaal op gang gekomen zijn, kan het voorkomen dat ze zich in de loop van de dag wat beter gaan voelen. In de avond voelen ze zich dan het beste, zelfs zo goed dat ze zich niet kunnen voorstellen hoe depressie f ze die ochtend waren.

Contacteer ons